Trump, Netanyahu ile yaptığı görüşmede İran ile müzakerelerin devam etmesi konusunda ısrar etti

Trump, Netanyahu ile yaptığı görüşmede İran ile müzakerelerin devam etmesi konusunda ısrar etti
ABD Başkanı Donald Trump, işgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştüğünü, Gazze'deki durumu ele aldığını ve İran ile müzakerelerin devam etmesi konusunda ısrar ettiğini açıkladı.

Truth Social platformunda paylaşımda bulunan Trump, Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Kesin bir sonuca varılamadı, ancak İran'la bir anlaşmaya varılıp varılamayacağını görmek için müzakerelere devam etmekte ısrar ettim. Mümkünse, bunun tercih edilen seçenek olacağını israil Başbakanı'na ilettim." diye yazdı.

Trump, İran'la anlaşma sağlanamaması durumunda "sonucun ne olacağının henüz belli olmadığını" söyledi.

"Geçen sefer İran, anlaşma yapmamanın kendileri için daha iyi olduğuna karar verdi ve Gece Yarısı Çekici'ne [Haziran 2025'te ABD'nin hava saldırıları] maruz kaldılar ve bu onlar için kötü sonuçlandı. Umarım bu sefer daha makul ve sorumlu davranırlar." diyen Trump, ayrıca Netanyahu ile Gazze'deki durumu görüştüğünü de sözlerine ekledi.

Trump, "Gazze'de ve genel olarak bölgede kaydedilen muazzam ilerlemeyi görüştük. Aslında Ortadoğu'ya barış gerçekten geri döndü." diye yazdı.

Genel olarak, Netanyahu ile yaptığı görüşmeyi "çok iyi" olarak nitelendiren Trump, "Çok verimli bir görüşmeydi ve iki ülke arasındaki mükemmel ilişkiler devam ediyor." diye vurguladı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.