Trump'tan Hürmüz, Lübnan ve İran nükleerine ilişkin açıklamalar

Trump'tan Hürmüz, Lübnan ve İran nükleerine ilişkin açıklamalar
ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı bir daha asla kapatmayacağına dair anlaşmaya vardığını savundu, işgalci rejimin Lübnan'ı bombalamayacağını belirtti ve İran'ın zenginleştirilmiş uranyumunun tamamının ABD'ye verileceğini iddia etti.

Trump, Truth Social'da bir saat içinde bir çok paylaşımda bulundu, farklı konulara değindi.

Trump'ın öne çıkan ifadeleri şöyle:

"Dünya için harika ve muhteşem bir gün!

Pakistan'a ve onun Büyük Başbakanına ve Mareşaline, iki muhteşem insana teşekkür ederim.

Büyük cesaretiniz ve yardımınız için Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'a teşekkür ederim!

İran, Hürmüz Boğazı'nı bir daha asla kapatmayacağına söz verdi. Artık dünyaya karşı bir silah olarak kullanılmayacak!

İran, ABD'nin yardımıyla tüm deniz mayınlarını kaldırdı veya kaldırıyor! Teşekkürler.

Hürmüz Boğazı meselesi bittiğine göre, NATO'dan yardıma ihtiyacımız olup olmadığını soran bir telefon aldım. Onlara, gemilerini petrolle doldurmak istemedikleri sürece uzak durmalarını söyledim. İhtiyaç duyulduğunda işe yaramaz oldular, kağıttan kaplan!

ABD, büyük B2 bombardıman uçaklarımızın ortaya çıkaracağı tüm nükleer 'tozu' alacak.

Hiçbir şekilde, biçimde veya formda para el değiştirmeyecek.

Bu anlaşma hiçbir şekilde Lübnan'a da tabi değildir, ancak ABD ayrı olarak Lübnan ile çalışacak ve Hizbullah durumuyla uygun bir şekilde ilgilenecektir. israil artık Lübnan'ı bombalamayacak. ABD tarafından bunu yapması yasaklanmıştır. Artık yeter! Teşekkürler!

Hürmüz Boğazı tamamen açık ve işleme, tam geçişe hazır durumdadır, ancak deniz ablukası, İran'la olan işlemimiz yüzde 100 tamamlanana kadar sadece İran'ı bağlamak üzere tam gücüyle ve etkinliğinde kalacaktır. Bu süreç, çoğu nokta zaten müzakere edildiği için çok hızlı ilerlemelidir.

İran Hürmüz Boğazı'nın tamamen açık ve tam geçişe hazır olduğunu duyurdu."

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.