TÜMSİAD "Büyük Türkiye İçin Üretmeye Devam" dedi

TÜMSİAD "Büyük Türkiye İçin Üretmeye Devam" dedi
Türkiye’nin önde gelen girişimcilerini, iş dünyası yöneticilerini ve iş adamlarını aynı çatı altında buluşturan TÜMSİAD, 10’ncusunu gerçekleştirdiği Genel İstişare Kurulu toplantısını ‘Büyük Türkiye İçin Üretmeye Devam’ mottosu ile yaptı.

Türkiye’nin önde gelen girişimcilerini, iş dünyası yöneticilerini ve iş adamlarını aynı çatı altında buluşturan Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD), 10’ncusunu gerçekleştirdiği Genel İstişare Kurulu (GİK) toplantısı için bir araya geldi. Türkiye’deki tüm şubelerden geniş katılımın olduğu toplantı Alanya Adenya Otel’te gerçekleşti. Toplantıda konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, ‘’2019 yılı için yapacağımız faaliyetleri planladık. Faaliyetlerimizin özünü ‘Büyük Türkiye İçin Üretmeye Devam’ mottosu ile ifade ediyoruz. Önümüzde seçim olmadan geçecek 4.5 yıl bulunuyor. Bu süre kısa ama çok önemli bir süre. Bu süreçte iş dünyasının ama özellikle TÜMSİAD üyelerinin yerli ve milli üretimi kendine görev edinmesi gerekiyor’’ dedi.

 

12 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin sayılı iş adamları derneklerinden TÜMSİAD, bu yıl 10’ncusu düzenlenen Genel İstişare Kurulu toplantısını Alanya’da gerçekleştiriyor. 2 gün sürecek olan toplantılarda hem Türkiye hem de dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeler masaya yatırılıyor. Genel İstişare Kurulu açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ise Türkiye ekonomisi ve dünya siyaseti üzerine önemli mesajlar verdi. Türkiye’nin son yıllarda önemli dönemeçlerden geçtiğini belirten Doğan, ‘’Ülkemiz, komşularımız ve bölgemizde dünya siyasetini de yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. Bir yanda sıkışan dünya siyaseti, daralan küresel piyasalar, ticaret savaşları, diğer yanda ülkemiz üzerinde oynanan spekülatif finansal oyunlar… Tüm bu gelişmeler ticaretimize de yansıdı ve yansımaya devam ediyor. Tüm bu olaylardan dolayı, TÜMSİAD olarak 2019 yılı mottomuzu ‘Büyük Türkiye İçin Üretmeye Devam’ olarak belirledik. Çünkü katma değerli ürünleri yerli ve milli üretmek, daha çok üretmek ve ürettiğini ihraç etmemiz gerekiyor’’ dedi.

 

‘’Sivil Toplum Kuruluşlarına Büyük Görevler Düşüyor’’

Ekonomik anlamda oluşturulacak politikalarda STK’lara büyük görevler düştüğünün altını çizen Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’İlkini İzmir’de gerçekleştirdiğimiz kamu, sanayi ve üniversite ortak programları ile 20 ilimizde ‘Türkiye Ekonomisinin Öncelikleri’ konusunu masaya yatırmaya ve ortaya çıkan çözüm önerilerini ilgili kurumlarla paylaşmaya devam edeceğiz. Sektör buluşmaları ile sektörleri dinamize etmeyi ve ortaya çıkan problemlere çözüm önerileri üretmeyi planlıyoruz. Çünkü ekibime güveniyorum. Bir gün en büyük üretim tezgâhları bu ülkede kurulacak ise bunda bu ekibin payı olacağına ve Türkiye’yi inşa edecek tuğlaları bu ekibin taşıyacağına inanıyorum.’’

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.