17 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara11°C
  • İzmir21°C
  • Antalya17°C

TUNUS: İSRAİL İLE DİPLOMATİK İLİŞKİ KURMAKLA İLGİLENMİYORUZ

Tunus Dışişleri Bakanlığı, "Tunus işgalci bir oluşumla resmi veya kamu nezdinde diplomatik ilişkiler kurmakla ilgilenmiyor. Filistinli kardeşlerimizin mücadelelerine destek olmaya devam edeceğiz." açıklaması yaptı.

Tunus: israil ile diplomatik ilişki kurmakla ilgilenmiyoruz

09 Haziran 2022 Perşembe 14:06

Tunus Dışişleri Bakanlığı "Siyonist işgal rejimiyle diplomatik görüşmeler yapıldığı" iddiaları üzerine, yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "İşgalci israile bağlı bazı internet sitelerinin Tunus ile diplomatik görüşmelerin varlığına dair iddialarını reddediyoruz. israil ile diplomatik ilişki kurmakla ilgilenmiyoruz. Bu sitelerin yaydığı haberler, ülkemizin imajına ve Filistin halkı ile olan dayanışmamıza zarar verme girişimleridir." ifadeleri kullanıldı.

Tunus'un, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediği yinelenen açıklamada, "Tunus işgalci bir oluşumla resmi veya kamu nezdinde diplomatik ilişkiler kurmakla ilgilenmiyor. Filistinli kardeşlerimizin meşru hakları geri alınana kadar mücadelelerine destek olmaya devam edeceğiz." denildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.