21 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara14°C
  • İzmir20°C
  • Antalya22°C

TÜRKÇE ÖĞRENEN SURİYELİLER İÇİN SERTİFİKA TÖRENİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından Türkçe öğrenen Suriyeli öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.

Türkçe öğrenen Suriyeliler için sertifika töreni

03 Temmuz 2018 Salı 22:01

Gaziantep'te TÖMER tarafından Türkçe öğrenen Suriyeli öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika töreninde konuşan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Türkiye'nin yıllardır çok sayıda Suriyeliye ev sahipliği yaptığını söyledi.

Berger, Suriyeli öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, "Geçmişinize bir şey yapamayız ama sizin geleceğinizi beraber şekillendirebiliriz. O yüzden sizlerin akademik gelişiminiz için biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Eğitim çok önem verdiğimiz bir alandır ve bu anlamda çeşitli ortaklarla çalışmalar yapıyoruz. Zaman zaman üniversite eğitimini yapan Suriyeli gençlerle buluşuyorum, sohbet ediyorum. Bunların çoğu iyi eğitim alıp kendi ülkelerinin geleceğini inşa etmek istiyor. Buradaki öğrencilerin de hepsine akademik gelişimleri için yaptıkları taahhüt için teşekkür ederim. Bugün buradaki gençlerin yapacakları, Türkiye'nin ve Suriye'nin geleceği için çok önemli." dedi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de göçleri doğru yönlendirmek, doğru yönetmek ve insan travmalarını en minimize bir şekilde çözüme kavuşturmanın insanlığın görevi olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, Türkçe öğrenen yaklaşık 400 Suriyeli öğrenciye sertifika verildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.