Türkiye İnovasyon Haftası'nda V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'na davet

Türkiye İnovasyon Haftası'nda V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'na davet
EİB gıda sektöründe yenilikçi ve inovatif metotlarla katma değerli üretimi arttıracak projeleri sanayicilerle ve yatırımcılarla buluşturmak amacıyla “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla düzenleyeceği Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'nı tanıttı.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB); gıda sektöründe yenilikçi ve inovatif metotlarla katma değerli üretimi arttıracak projeleri sanayicilerle ve yatırımcılarla buluşturmak amacıyla “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla 25 Mayıs 2017 tarihinde V. kez düzenleyeceği Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'na Ar-Ge ve inovasyon gönüllülerini davet etmek için Türkiye İnovasyon Haftası'nda yerini aldı.

 

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde İzmir’de düzenlenen IV. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde dereceye giren 7 proje sahibi “TİM – TEB Girişim Evi Salonu”nda projelerini görücüye çıkarırken, EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ar-Ge ve inovasyon gönüllülerini V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'na davet etti.

 

Ege Bölgesi'nin ihracatında gıda ürünleri ihracatının payının yüzde 40'ı aştığına işaret eden Ünlütürk, Türkiye'nin katma değerli gıda üretimi ve ihracatını arttırmayı misyon edindiklerini kaydetti. Ünlütürk, "Türkiye 2023 yılında 40 milyar dolar gıda ürünleri ihracatı hedefliyor. Ege Bölgesi olarak bu hedefe 10 milyar dolar katkı koymak istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'nı V. kez düzenliyoruz. Özgün ve ticarileştirilebilir fikri olan herkesi katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

 

V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'nda hangi konularda projeler yarışacak?

 

V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği kapsamında, Birincil Üretim [Bitkisel Ürünler, Hayvansal Ürünler, Su Ürünleri, Doğadan Toplanan Ürünler (hububat, bakliyat, yağlı tohumlar, fındık, yaş meyve sebze, zeytin, baharatlar, tıbbi aromatik bitkiler, su ürünleri, vb.)], Gıda İşleme ve Teknolojileri (zeytinyağı, meyve ve sebze mamulleri, işlenmiş kabuklu, kuru meyve ürünleri ve mamulleri), Paketleme ve Ambalajlama, Pazarlama ve Değer Zinciri Yönetimi ve Özel Kategori (Gıdalarda Yeşil Üretim Uygulamaları, Gelenekten Geleceğe Ürün Tasarımı ve Zeytin ve Zeytinyağı Sektöründe İnovatif Paketleme Yöntemleri) olarak belirlendi.

 

Öğrenci, araştırıcı ve özel kategorilerde toplam 120.000 TL ödül verilecek. Proje başvurusu için son tarih ise; 17 Mart 2017. V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğine online başvuru yapabilmek ve etkinliğe ilişkin daha fazla bilgi almak için www.gidaargeprojepazari.org internet sitesi ziyaret edilebilir.

 

IV. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde, Spirulina Platensis’den Fikosiyanin Üretimi projesi ile Öğrenci Kategorisi Birincisi Halil YÜCELİK; Çam Ağacı Reçinesinin Meyvelerin Raf Ömrüne Etkisi projesi ile Öğrenci Kategorisi Üçüncüsü Samed AYDIN; Ülkemizde Yerel Biyolojik Mücadele Sektörünün Gelişimi için Bir Teknogirişim projesi: Ekobesin ile Böcek Üretimi projesi ile Araştırıcı Kategorisi Birincisi Prof. Dr. Cem ÖZKAN; Bitkisel Gümüş Nanopartiküllere Dayalı Çevre Dostu Elektrokimyasal Sensörler projesi ile Araştırıcı Kategorisi İkincisi Ece EKŞİN; Levansukraz Enziminin Kalorisi Azaltılmış Fonksiyonel Meyve Ürünleri Üretiminde Kullanılması projesi ile Özel Kategori Ödülü’nü alan Prof. Dr. Yekta GÖKSUNGUR; Çeşitli Aromatik Bitkilerin, Meyve Kurutmada Küf-Maya Gelişimi, Fonksiyonel ve Duyusal Özelliklere Etkileri projesi ile Kuru Meyve Özel Ödülü’nü alan Yrd. Doç. Dr. Kadir Gürbüz GÜNER; Çeşitli Citrus (Narenciye) Türlerine Ait Ekstrelerden Hareketle Anti-Aging Kozmetik Formülasyonu Geliştirilmesi projesi ile Narenciye Özel Ödülü’nü alan Araş. Gör. Dr. Fatma Sezer ŞENOL Türkiye İnovasyon Haftası’nın Eş Zamanlı Etkinlikleri kapsamında TİM – TEB Girişim Evi Salonu’nda sunum yaparak projelerini potansiyel yatırımcılara tanıtma imkanı buldu.

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.