Türkiye-Macaristan 2'nci dönem JETCO toplantısı Budapeşte’de yapıldı

Türkiye-Macaristan 2'nci dönem JETCO toplantısı Budapeşte’de yapıldı
Türkiye-Macaristan Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) 2. Dönem Toplantısı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto’nun katılımıyla Budapeşte’de gerçekleştirildi.

Toplantıda, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğini kapsayan birçok sektöre yönelik yol haritası belirlendi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Macaristan ziyareti kapsamında yürütülen temaslara ilişkin bilgi verdi. Mevkidaşı Szijjarto ile Türkiye-Macaristan 2'nci Dönem JETCO Toplantısı’nı gerçekleştirdiklerini belirten Bolat, toplantıda ikili ticari ve ekonomik iş birliğine dair kapsamlı değerlendirmeler yapıldığını ifade etti.

Bakan Bolat, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Toplantıda ikili ticari ve ekonomik iş birliğimize dair yol haritamızı belirleyerek, ticaretin yanı sıra yatırımlar, müteahhitlik hizmetleri, savunma sanayisi, enerji, ulaştırma ve lojistik sektörlerinde iş birliğimizi daha da derinleştirmek amacıyla kapsamlı görüş alışverişinde bulunduk. Taşımacılarımızın geçiş belgesi sayılarının artırılması, vize ve çalışma izinleri, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ve Avrupa Birliği (AB) ile ilgili konuları görüştük, ilişkilerimizi 'kazan-kazan' ilkesi çerçevesinde bir üst seviyeye çıkarma hususunda mutabakata vardık."

Toplantı kapsamında ikili ticarette geçen yıl tarihin en yüksek seviyesi olan 5,1 milyar dolara ulaşıldığının da not edildiğini aktaran Bolat, liderlerin belirlediği 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için atılacak adımların belirlendiğini kaydetti. Bakan Bolat, JETCO Toplantısı’nda gerçekleştirilen yakın istişarelerin, Türkiye ile Macaristan arasındaki dostluğu ve stratejik ortaklığı daha da güçlendireceğini ifade etti.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.