Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı ATÜ'de öğrencilerle buluştu

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı ATÜ'de öğrencilerle buluştu
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen “Türkiye’nin Uzay Yolculuğu: Alper Gezeravcı ile İlham Veren Bir Konferans” başlıklı etkinlikte öğrencilerle buluştu.

Yoğun ilgi gören programda, Gezeravcı hem kişisel yolculuğunu hem de Türkiye’nin uzay vizyonunu anlattı.

Gezeravcı “Bu memleketin evlatlarının elinden çıkmış nice başarı hikayeleri vardır” diyerek gençlere ilham verdi. Türkiye’nin uzaydaki hedeflerine de değinen Gezeravcı "Türkiye olarak Ay'a iniş yapan 6. ülke olmak istiyoruz" dedi. Ayrıca bir uzay limanı kurulması için çalışmaların sürdüğünü belirten Gezeravcı, detayların devlet büyükleri tarafından açıklanacağını ifade etti.

Gezeravcı, Türkiye halkının uzaya olan ilgisinin büyüklüğüne dikkat çekerek "İlk Türk astronotu olmak için 36 bin başvuru yapıldı. Avrupa’da yapılan benzer bir başvuruda tüm AB ülkelerinin tamamında ise bu sayı 22 bin idi" dedi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Gezeravcı’nın gençler için güçlü bir rol model olduğunu belirterek, öğrencilerin bilim ve teknoloji alanında cesaretle ilerlemeleri gerektiğini vurguladı.

Konferansın ardından, üniversitenin Kaan Teknoloji Kulübü’nün atölyesinin açılışı yapıldı.

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı ATÜ'de öğrencilerle buluştu

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı ATÜ'de öğrencilerle buluştu

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.