Üç büyük ilde kasaplara yönelik denetim: 86 ihlal tespit edildi

Üç büyük ilde kasaplara yönelik denetim: 86 ihlal tespit edildi
Ticaret Bakanlığı, İstanbul, Ankara ve İzmir’de kasaplara yönelik yürütülen denetimlerde 86 ihlal tespit edildiğini ve ilgili işletmelere idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, son 3 gün içerisinde gerçekleştirilen denetimler kapsamında 751 kasap işletmesinde toplam 10 bin 514 ürün incelendi.

Denetimler sonucunda mevzuata aykırı uygulamalar tespit edilen işletmelere idari yaptırım uygulanırken, 615 işlem ise Haksız Fiyat Değerlendirme Komisyonu’na sevk edildi.

Açıklamada, denetimlerin vatandaşların ekonomik haklarını korumak ve piyasada adil, dengeli ve şeffaf bir işleyişi sağlamak amacıyla sürdürüldüğü belirtildi.

Ticaret Bakanlığı, başta gıda sektörü olmak üzere piyasa düzenini bozan uygulamalara karşı denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, tüketicilerin mağdur edilmesine yönelik her türlü girişime karşı gerekli adımların atılacağını kaydetti.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.