Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı
Ukrayna ordusu, Rusya'nın Ryazan, Samara, Voronej ile Penza bölgelerindeki petrol ve üretim tesislerine saldırdı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusların saldırılarına karşılık olarak Rusya'daki bazı hedeflere saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, Rusya'nın Ryazan petrol rafineri ile Samara bölgesindeki Novokuybyshevsk petrol rafinerisinin vurulduğu bildirildi.

Ayrıca Rusya'nın Voronej bölgesindeki Annanefteprodukt petrol depolama tesisinin ve Penza'daki telekomünikasyon sistemleri, kriptografik iletişim ekipmanları ve askeri teçhizat için baskılı devre kartları üretiminde uzmanlaşmış Electroprylad üretim tesisinin de hedef alındığı kaydedildi.

Açıklamada, vurulan tesislerde patlama meydana geldiği ve yangın çıktığı ifade edildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.