06 Mayıs 2024
  • İstanbul9°C
  • Ankara4°C
  • İzmir12°C
  • Antalya17°C

UKRAYNALI MÜZAKERECİ: ZELENSKİY-PUTİN GÖRÜŞMESİ İSTANBUL'DA VEYA ANKARA'DA OLACAK

Rusya ile müzakerelerde Ukrayna heyetinin başkanlığını yürüten Ukrayna Halkın Hizmetkârı Partisi Başkanı David Arakhamia, Ukrayna-Rusya müzakerelerindeki durumu değerlendirdi.

Ukraynalı müzakereci: Zelenskiy-Putin görüşmesi İstanbul'da veya Ankara'da olacak

02 Nisan 2022 Cumartesi 23:25

Ukraynalı müzakereci Arakhamia, Zelenskiy ve Putin'in görüşmesine ilişkin, "Tarihi ve yeri henüz belli değil. Büyük ihtimalle İstanbul'da veya Ankara'da olacak" açıklamasını yaptı.

İstanbul'da yaptıkları müzakerelerde Ukrayna'nın önerdiği barış antlaşması taslağının Ruslar tarafından Kırım sorunu dışında sözlü şeklide kabul edildiğini belirten Arakhamia, "Rus tarafı, taslak belgenin Ukrayna ve Rusya liderleri arasında doğrudan istişarelerde bulunmak için yeterince geliştirildiğini doğruladı. Şimdi bizim görevimiz, daha önce değindiğimiz konuları son aşamaya getirmek ve olası devlet başkanları toplantısına hazırlanmaktır." dedi.

Arakhamia, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesine ilişkin olarak, "Devlet başkanlarının görüşmesinin tarihi ve yeri henüz belli değil. Büyük ihtimalle İstanbul'da veya Ankara'da olacak." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.