Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi düzenlendi

Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi düzenlendi
​Siirt Üniversitesinde düzenlenen Bilimsel Araştırmalar Kongresinde konuşan Rektör Nihat Şındak, üniversitenin kuruluşundan bu yana gelişimini her geçen gün ilerlettiğini ve akademik bilimlere yenilerini eklediğini belirtti.

Mühendislik Fakültesi konferans salonunda ilk kez düzenlenen Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresinde amaçlananın bölgenin en önemli bilim insanlarından İbrahim Hakkı Hazretlerinin astronomi, fizik, psikoloji,  sosyoloji, dil, geometri, coğrafya ve tıp gibi sayısız alanlarda ortaya koyduğu eserlerin medeniyetimizin bilime ne kadar önem verdiğini ortaya koymak olduğuna vurgu yapıldı.

"Üniversitemiz her geçen gün akademik bilimlere yenilerini eklemektedir"

"Siirt Üniversitesi 2007 yılında kuruldu ve kuruluşundan bu yana gelişimini her geçen gün ilerletmektedir" diyen Rektör Şındak, şöyle konuştu:

“Üniversitemiz her geçen gün akademik bilimlere yenilerini eklemektedir. Araştırma faaliyetleri, eğitim organizasyonlarını düzenlemektedir. 225 uluslararası katılımcıyla 216 ulusal katılımcı geçilmiş durumda. Uluslararası katılımcı sayısının ulusal katılımcı sayısından fazla olması hazırlanan programın ne kadar uluslararası düzeyde olduğunun bir kanıtı olarak önümüze çıkmaktadır. Özellikle salgın dönemindeki eğitimin online olması fırsat bilinerek gerekli çalışmalar hızlandırılmış ve alanlar olabildiğince genişletilmiştir. Siirt Üniversitesi böyle bir gelişim süreci sergilerken, salgın diye insanlığın üzerine kâbus gibi hastalığa rağmen kongre delegasyonu araştırmacılarının ortaya koyduğu bu performans ve organize edilen bu kongre aslında bizim ne kadar inatçı ve çalışmaya azimli olduğumuzu ortaya koyma adına önemlidir.”

"Bilim ve sanat iltifat görmediği ülkeyi terk eder"

Bundan 300 yıl önce yaşamış İbrahim Hakkı Hazretlerinden bu günkü teknolojik olanaklara rağmen halen öğrenebilecek pek çok şey olduğunu dile getiren Dr. Öğr Üyesi Fatih Taş, bilim insanlarımızın çağlarını nasıl açtığına güzel bir örnek olduğuna dikkat çekti.

Geleceğin İbn-i Sina’larını ve İbrahim Hakkı Hazretlerinin ortaya çıkmasına katkı sağlamak amacıyla böyle bir kongre organizasyonunun düzenlendiğini ifade eden Taş, şöyle konuştu:

“Bu yıl ilkini düzenlediğimiz kongrenin amacı eğitim, sosyal, fen, mühendislik, veterinerlik, tıp ve sağlık bilimleri başta olmak üzere birçok alanda araştırmalar yapan yurt içi ve yurt dışından araştırmalar yapan birçok bilim insanını bir araya getirmek ve bilim dünyasının gelişimine katkı sağlamaktır. Bir medeniyetin ayakta durabilmesi için en önemli unsurlardan birisi de o medeniyetin bilime verdiği değerdir. Modern tıbbın babası olarak kabul edilen İbn-i Sina “Bilim ve sanat iltifat görmediği ülkeyi terk eder.” Sözü ilme verilen bu değere güzel bir örnektir. Benzer şekilde Siirt ve bölgenin en önemli bilim insanlarından İbrahim Hakkı Hazretlerinin astronomi, fizik, psikoloji, sosyoloji, dil, geometri, coğrafya ve tıp gibi sayısız alanlarda ortaya koyduğu eserler medeniyetimizin bilime ne kadar önem verdiğini ortaya koymaktadır.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.