Umman’dan ateşkes vurgusu: Çözüm için çabalar artırılmalı

Umman’dan ateşkes vurgusu: Çözüm için çabalar artırılmalı
Umman Dışişleri Bakanlığı, İran ile Amerika Birleşik Devletleri arasında ateşkes ilan edilmesine yönelik yaklaşımları memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, krizin çözümü için çabaların artırılması çağrısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Umman Sultanlığı’nın İran ile Amerika Birleşik Devletleri arasında ateşkes ilan edilmesine sıcak baktığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca Pakistan’ın bu süreçte sarf ettiği çabalar ile savaşı durdurma çağrısı yapan tüm tarafların takdir edildiği belirtildi.

Umman Sultanlığı, krizin köklü şekilde çözülebilmesi için diplomatik girişimlerin artırılması gerektiğine dikkat çekerek, bölgede savaş hali ile düşmanca eylemlerin kalıcı olarak sona erdirilmesine yönelik çabaların yoğunlaştırılmasının önemini vurguladı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.