10 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C
  • İzmir23°C
  • Antalya25°C

UMUT KERVANI KAHRAMANMARAŞ’TA 20 BİN KAPASİTELİ YENİ BİR KOORDİNASYON MERKEZİ KURDU

Depremin ilk gününden itibaren alanda bulunan Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve IHO-EBRAR, 20 bin kişiye yemek verecek kapasiteye sahip yeni bir koordinasyon merkezi kurdu.

Umut Kervanı Kahramanmaraş’ta 20 bin kapasiteli yeni bir koordinasyon merkezi kurdu

23 Şubat 2023 Perşembe 11:41

Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılıyor. Depremin yıktığı ilerde İslami yardım kuruluşları çalışmalarını sürdürüyor.

Umut Kervanı Kahramanmaraş koordinatörü Naim Uslu, depremin ilk gününden bu yana kentte 5 farklı noktada sıcak yemek dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Uslu, 20 bin kişiye sıcak yemek dağıtacak kapasiteye sahip yaklaşık 350 metrekare üzerinde yeni bir koordinasyon merkezi kurduklarını ifade etti.

Uslu, “Deprem sürecinde 5 noktada 200 bin insana sıcak yemek hizmetinde bulunduk. Şu anda çok amaçlı olan 336 metrekare üzerinde 3 çadırımızı kurduk. Burada hedefimiz günlük 20 bin kişiye yemek çıkartmaktır. 3 ay, belki daha fazla ihtiyaç duyulduğu kadar buralarda hizmet etmeye devam edeceğiz. Depremden etkilenen diğer illerde çalışmalarımız devam ettiği gibi merkez üssü Kahramanmaraş’ta da devam edecek.” dedi. (İLKHA)









Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.