21 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C
  • İzmir23°C
  • Antalya23°C

ÜRDÜN'DEN İŞGALCİ REJİME TEPKİ: KUDÜS'ÜN TARİHİN STATÜSÜNÜ DEĞİŞTİRME GİRİŞİMLERİNİ KINIYORUZ

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, yahudi yerleşimci çetelerin işgalci askerlerin himayesinde Kudüs'ün Silvan bölgesinde gerçekleştirdiği arazi gaspına tepki gösterdi.

Ürdün'den işgalci rejime tepki: Kudüs'ün tarihin statüsünü değiştirme girişimlerini kınıyoruz

28 Aralık 2022 Çarşamba 18:21

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kudüs'teki Rum Ortodoks Patrikliğine ait arazilerin Araplara ait olduğu belirtildi.

Yahudi yerleşimcilerin, arazileri işgal ettiği belirtilen açıklamada, "Ürdün, işgal yetkililerinin Doğu Kudüs'teki Hristiyan varlığına yönelik tüm önlemlerini ve orada var olan tarihi ve yasal statüyü değiştirme girişimlerini kınıyor." denildi.

İşgal askerleri tarafından himaye edilen yahudi yerleşimci çeteler, Kudüs'ün Silvan bölgesinin El-Ayn mıntıkasında yer alan ve 5 dönümden ibaret olan El-Hamra arazisine dün sabah zorla el koymuştu.

İşgalci siyonistlerin bölgedeki yahudileştirme faaliyetleri açısından önemli bir konumda yer alan ve mülkiyeti Rum Ortodoks Patrikliği'ne ait olan arazinin uzun süreden beri icar yoluyla Semrin ailesi tarafından kullanıldığı biliniyor. 

İşgalci askerler arazilerini korumaya çalışan ailelere saldırmış, saldırı esnasında Faris Semrin isimli bir genç bayılmıştı.  (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.