Vali Akın: Aile yapısını tehdit eden unsurlara karşı ortak mücadele şart
Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı’nın 2024/6 sayılı Genelgesi doğrultusunda hazırlanan “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı (2024-2028)” kapsamında yerelde yürütülecek çalışmalar ele alındı.
Vali Akın, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, aile yapısının korunması ve güçlendirilmesinin, toplumun temeli olan aile kurumu açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.
Akın, aileyi tehdit eden zararlı alışkanlıklar, bağımlılık eğilimleri ve iletişim sorunları gibi unsurlar karşısında kurumlar arası güçlü bir iş birliği ve ortak mücadele gerektiğinin altını çizdi.
Toplantıda; aile bağlarının güçlendirilmesi, sosyal destek mekanizmalarının etkinleştirilmesi ve aile odaklı hizmetlerin yaygınlaştırılması konularında yapılacak çalışmalar değerlendirildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, il genelinde yürütülen faaliyetlerle birlikte 2024-2028 eylem planındaki hedeflere ilişkin kapsamlı bir sunum yapıldı. Sunumda, aile yapısının korunması, toplumsal dayanışmanın artırılması ve risk altındaki gruplara yönelik destek mekanizmalarının geliştirilmesine dair projeler paylaşıldı.
Toplantıya; Konya Valisi İbrahim Akın’ın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Vali Yardımcısı Fatmagül Dalmış, İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, kamu kurumlarının yöneticileri ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Toplantı, istişare ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.