23 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara4°C
  • İzmir11°C
  • Antalya14°C

VALİ CANALP, HASANKEYF'İN 11 KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ

Köylerde yaşayan halkın sorun ve talepleri yerinde dinlemek için köy ziyaretlerine devam eden Vali Ekrem Canalp, birinci tur ziyaretinin ardından ikinci tur ziyaretleri kapsamında Hasankeyf'e bağlı 11 köyü ziyaret etti.

Vali Canalp, Hasankeyf'in 11 köyünü ziyaret etti

22 Ekim 2024 Salı 21:00

Köylerde yaşayan halkın sorun ve talepleri yerinde dinlemek için köy ziyaretlerine devam eden Vali Ekrem Canalp, birinci tur ziyaretinin ardından ikinci tur ziyaretleri kapsamında Hasankeyf'e bağlı 11 köyü ziyaret ederek, yerine getirilen talep ve sorunlara ilişkin köy muhtarları ve vatandaşlarımızla istişarelerde bulundu.   
Bu kapsamda Vali Canalp, Hasankeyf ilçesine bağlı; Büyükdere, Akalın, Saklı, Irmak, İncirli, Üçyol, Karaköy, Uzundere, Aksu, Tepebaşı ve Çardaklı köylerini ziyaret ederek, köy muhtarları ve sakinleriyle bir araya geldi, sorun ve talepleri dinledi. 
Birinci tur köy ziyaretlerinde köylerin taleplerine ilişkin yürütülen çalışmalar;
Aksu köyü

Aksu köyüne;100 adet plastik sandalye, 30 adet plastik masa talebi yerine getirilerek, malzemeler taziye evine teslim edilmiştir.
 
Saklı Köyü
Saklı köyünün; köy içi parke taşı ihtiyacı, grup köy yolu onarım ihtiyacı, su deposu yenileme talepleri yerine getirilmiş, üç şehidimize ait mezarlar yapılmış, GSM şebeke sorunu ile ilgili talep değerlendirilerek baz istasyonu kurulmuş ve vatandaşın hizmetine sunulmuş, kanalizasyon şebekesi tamamlanmıştır. 
Saklı Köyü
Üçyol köyünün; Çocuk Oyun Grubu talebi yerine getirilmiş ve kent mobilyaları ve çocuk oyun grubu eksiksiz bir şekilde muhtarın göstermiş olduğu yere kurulumu sağlanmıştır. Mesire alanına stabilize serimi yapılmıştır. Köy içi parke taşı talebi tamamlanmıştır.
Büyükdere Köyü
Büyükdere Köyünün, kanalizasyon talebi ve içme suyu şebeke yenileme talebi KÖYDES programı kapsamında tamamlanmış.
Karaköy Köyü
Karaköy Köyü’nün; su kanalı ve kanala giden yolun onarımı etüt çalışmaları yapılmış olup, bütçe imkanları dahilinde 2025 programı kapsamında tekrar değerlendirilecektir. Doğal köy ürünlerinin pazarlanacağı alanlar yapılması talebi de Şaap Vadisi Projesi’nin tamamlanmasından sonra Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulundan gerekli izinlerin alınmasına müteakip, Mağaraların bu talep doğrultusunda değerlendirilmesi düşünülmektedir. Mezarlık için ihtiyaç duyulan tel örgü ve direk alımı yapılarak muhtarlığa teslim edilmiştir. Taziye evi onarımı için İl Özel İdaresi tarafından gönderilen ödenek ile gerekli malzemeler alınarak onarımı yapılmıştır. Köyün fosseptiğinden çıkan ve kötü kokulara neden olan atıkların temizliği yapılmıştır.
Irmak köyü
Irmak köyünün taziye evi için 100 bin TL ödenek İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilmiştir. Kavacık Mezrası için oyun grubu montajı yapılmış, mezra içi yolları parke taşı döşemesi yapılmıştır. Mezra kanalizasyon şebekesi tamamlanmıştır.
Tepebaşı Köyü
Tepebaşı köyünün; arazi yolu talebi iş makinesi kiralaması kapsamında talep edilen arazi yolları açılmıştır. Parke taşı talepleri de 2023 KÖYDES projesi kapsamında yapımı tamamlanmıştır. Sulama amaçlı talep edilen 450 metre boru İl Özel İdaresi tarafından verilmiştir. 
Çardaklı Köyü
Çardaklı köyünün; arazi yolları kiralanan iş makinesi ile açılmıştır. Köy kanalizasyonu onarıldı, foseptiğe giden hat için korige boru verilerek köy değirmeninin bulunduğu yere foseptik yapılacak.
Akalin Köyü
Akalin köyünün; su sondaj kuyusu tamamlanmış olup, kuyudan 2,5 Lt/Sn su elde edilmiştir.
Kanalizasyon talepleri KÖYDES projesi kapsamında yapımı tamamlanmıştır. Taziye evi onarımı köy muhtarlığına gerekli ödenek aktarıldı. Taziye evi için ahşap sedir alınarak teslim edildi.
İncirli Köyü
İncirli köyünün; hayvan sulama amaçlı gölet talebi ile ilgili olarak Serçe Parmak Projesi kapsamında sondaj açılmış ve hayvan içme suyu ihtiyacını karşılayacak miktarda su bulunmuştur. Hayvan içme suyu için 4 adet betonarme su yalağı köye teslim edilmiştir.
Uzundere Köyü
Uzundere köyünün; hayvan içme suyu göletti talebi ile ilgili arazi etüt çalışmaları yapılmış ve gölet yapımı yerine Serçe Parmak Projesi uygulanmasına karar verilmiştir. Taziye evi onarımı gerçekleştirilmiştir. Açılan sondaj kuyusu için 100 metre sondaj kılıfı tedarik edilerek köye teslim edilmiştir. Kışın köy yolunun buzlanmaya karşı mücadeleye gerekli destek verilmektedir. İş Makinesi kiralaması kapsamında arazi yolları açılmıştır. Köy Futbol sahası gönderilen ödenekle onarılmıştır. Kent mobilyaları ve çocuk oyun grubu tedarik edilerek oyun grupları eksiksiz bir şekilde muhtarın göstermiş olduğu yere kurulumu sağlanmıştır.

Köy ziyaretlerinden sonra kısa bir açıklama yapan Vali Canalp, Batman'a bağlı 293 köyün tamamının ziyaret edilmesinin ardından, ikinci tur köy ziyaretleri kapsamında da 66 köyün ziyaret edildiğini ifade etti. Hasankeyf ilçesinde 11 köyün ziyaret edildiğini açıklayan Vali Canalp, “İki yıl önce bu köylerimizi ziyaret etmiştik. Bu köylerimizden toplam 48 adet yapılması gereken iş tanımı yapmıştık. Bu 48 adet işin içerisinden 41 adet işimizi bitirmiş bulunmaktayız. Bunlardan beş adet işimiz devam etmektedir. İki iş ise uzun vadeli yatırım programları teklif edilmiştir. Köylerimizin hakkını, hukukunu korumaya, köylerimiz ve köylülerimiz için de çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 
Köy ziyaretleri sırasında Vali Canalp'a; Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, İl Emniyet Müdür Vekili Serkan Serin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cafer Öz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ile Hasankeyf ilçe kurum müdürleri eşlik etti.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.