Van Ekonomi Konseyi, kent sorunlarının çözümü için bir araya geldi
Toplantıda, Türkiye'de sağlık alanında yaşanan gelişmeler ile Van'ın sağlık sektörünün genel yapısı değerlendirildi.
Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van OSB Başkanı ve Van Ekonomi Konseyi Bileşenleri Dönem Başkanı Mehmet Aslan ve Ekonomi Konseyi üyeleri katıldı.
Türkiye'de sağlık alanında yaşanan gelişmeler ile Van'ın sağlık sektörünün genel yapısının değerlendirildiği toplantıda; hastanelerin genel durumu, fiziki yapıları, yeterliliği, yatak kapasitesi, yoğun bakım yoğunlukları, pissar testlerinin yeterliliği, makina-ekipman ve teçhizat yeterliliği, hekim, uzman doktor ve teknik personel ihtiyaçları ele alındı.
Coronavirus teşhisi konulan hastalara yaklaşım biçimi, tedavi sürecindeki hassasiyetlerin görüşüldüğü toplantıda, Coronavirus şüphesi taşıyan bireylere karşı sergilenen muameleler detaylı bir şekilde konuşuldu.
Van'ın ticaretini, turizmini, hizmet sektörünü ve üretimini derinden etkileyen Kapıköy Gümrük Kapısı'nın açılması gerektiğinin vurgulandığı toplantıda açıklamada bulunan Van OSB Başkanı ve Van Ekonomi Konseyi Dönem Başkanı Mehmet Aslan, “Yetkili merciler, karar alıcılar tarafından her türlü önlem ve tedbirler alınarak sınırlı misafir girişine müsaade edilmelidir. Kapıköy Gümrük Kapısı'nda insan sağlığının ehemmiyetini üst seviyeye çıkaracak departmanlar, sağlık birimleri hazırlanarak kontrolü bir şekilde ziyaretçi alımına başlanmalıdır.” dedi.
Aslan, “AK Parti Van Milletvekili'miz Abdulahat Arvas'da Kapıköy Gümrük Kapısı'nın rahat, sağlıklı ve sürekli işlemesi için üstlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini, ilgili mercilere gerekli müracaatlarda bulunacaklarını dile getirdiler. Bir üretici ve tüccar olan vekilimiz de şu an tüccar ve esnafın içinde bulunduğu ekonomik dar boğazın farkındalar ve bu ekonomik dar boğazdan çıkış yolunun da Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan geçmekte olduğunu çok iyi bilmektedirler.” ifadelerini kullandı.
“Refah seviyesini arttırmanın en önemli yolu ticarettir”
Ekonomik refah seviyesini attırmak için ticaret ve üretimin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Aslan, “Birçok gelişmişlik endeksinde ülke ortalamasının altında olan ilimizde, refah seviyesini artırmanın en etkili yolu ticarettir, üretimdir. Tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, yeraltı zenginlikleri, ticaret kapasitesi ve lojistik kavşak noktaları ile ülkenin en stratejik illerinden biri olan ilimizi kalkındırmak, refah seviyesini yükseltmek, huzurun ve güvenin kenti yapmak; ilde yaşayan sivil toplum örgütlerinden siyasetteki figürlere, özel sektördeki aktörlerden kamu kanadına yani her bir bireyin sorumluluğundadır.” şeklinde konuştu.
“Van Gölü’nü gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakmak vicdani sorumluluğumuzdur”
Van Gölü'nün sonraki nesillere bırakılması noktasında Van Gölü Koruma Kanunu'nun çıkarılması gerektiğinin önemine dikkat çeken Aslan, şunları söyledi:
“İnsanlık tarihinin bize devrettiği en büyük değerlerimizin başında gelen Van Gölümüzü bizden sonraki kuşaklara pak ve temiz bir şekilde bırakmak, tarihi ve vicdani sorumluluğumuzdur. Atalarımızdan, dedelerimizden bize geçen bu kutlu mirası, bizden sonraki nesillere gönül rahatlığıyla devretmek insani görevimizdir. Van Gölü'nü, insan ve çevresel sorun ve tahribatlara karşı yasal bir zırha kavuşturmalıyız. Bunun için de bir an evvel bir Van Gölü Koruma Kanunu çıkartmak temel amacımız olmalıdır. Bu kanun ile birlikte Van Gölü ve çevresinin düzenli yapılaşma, modern bir tesisleşme ve insanların rahat ve mesut yaşayacakları yaşam alanları oluşturulmalıdır. Çarpık yapılaşmanın ve gecekondu yerleşimlerin önüne geçilmelidir. Bunu sağlamak için de Van Gölü, Organize Turizm Havzası ilan edilmelidir.” (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.