Yalçın: Sivil itaatsizliğimiz sürüyor

Yalçın: Sivil itaatsizliğimiz sürüyor
Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesinin açılışına katılmak üzere Bitlis'e gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamuda kılık kıyafet yönetmeliğine karşı başlattıkları sivil itaatsizlik eylemlerinin sürdüğünü kaydetti.

​Kamuda kılık kıyafet yönetmeliğine karşı başlattıkları sivil itaatsizlik eylemlerinin sürdüğünü belirten Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Kenan Evren döneminden kalma yönetmeliğin artık yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti.

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesinin açılışına katılmak üzere kentte gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yaşadığı demokratik mücadele içinde şimdiye kadar ki her 10 yılda bir ihtilal ve darbe geleneğinin ülkeye çok şey ödettirdiğini söyleyen Yalçın, bu bedellerin bir daha ödenmemesi için mücadele verildiği ifade etti.

Yalçın, "Bu mücadele ülkemizde en son 15 Temmuz hain darbe girişiminde, milletin olaya el koymasıyla farklı bir boyut kazandı. 15 Temmuz’dan sonra millete vesayet odakları olarak had bildirmeye, milleti ipotek altına almaya çalışan yapılarda, bu anlamda teker teker irtifa kaybederek devlette bu anlamda bağırsaklarını tabiri caizse boşaltarak, düzgün bir zemine çıkardı. Bunlar ülke açısında son derece kıymetli gelişmeler. Üye açısından, mazlum, mağdur coğrafyalara umut olma açısından son derece kıymetli." diye konuştu. 

"Biz üyelerimizin ekonomik ve sosyal haklarına ilişkin birçok kazanım elde etmiş bir kitleyiz." diyen Yalçın, kamu çalışanları adına kayda değer ne kadar kazanım varsa hepsinin altında yeteri bir imzası olan bir kitle olduklarını belirtti.

"Sivil itaatsizliğimiz sürüyor"

Kılık kıyafet yönetmeliğine değinen Yalçın, "Kenan Evren'den kalma bakiye bir yönetmelik. Dolayısıyla biz bu yönetmeliğin cenderesi adı altında hizaya sokulmak istemiyoruz. 'Haki yeşili gibi herkes birbirinin ense tıraşına bakacak. Bıyıklarınız üst dudağı ihlal edemez, aşağı dudağı taciz edemez. Faul uzunluğunuz şu kadar, ayakkabı topuk boyu bu kadar, kumaşı şöyle olacak. Kazağınızın boyu böyle olmayacak. Tırnaklarınızın uzunlu şöyle olacak…' gibi koca koca kamu görevlilerine, aklı başında insanlara, okumuş yazmış kimi mühendis, kimi öğretmen, kimi doktor birçok kamu görevlisine bu anlamda nizamat veren onları kendi öz becerileri gelmemiş, refakat edilmesi gereken adam seviyesine indirgeyen bu yönetmeliğe itirazımız devam ediyor. Sivil itaatsizliğimiz sürüyor. Üniversitede bir akademisyen sakal bırakabiliyorsa mecliste bir vekil sakal bırakabiliyorsa dolayısıyla bu anlamda kamudaki adam da sakal bırakabilsin. Kravat takma mecburiyetinde kalmasın ama giyim ve kuşamında bir estetik olacaksa onu da zaten kişi kendisine yakışabileceğini, toplum içinde temsil edilebilecek durumunu çok iyi bilir ve ayarlar konusundaki yaklaşımımız ve sivil itaatsizliğimiz sürüyor." dedi.

"82 model Kenan Evren yönetmeliği ile idare edilmemiz yakışık almaz"

Hükümete çağrıda bulunan Yalçın, "Bizim iki yakamızı bir araya getirmek için illa kravat takmak zorunda bırakmayın. Temel hak ve özgürlükler noktasında bu yönetmelik yeniden ele alınsın. 82 model Kenan Evren yönetmeliği ili bizim idare edilmemiz yakışık almaz. Bunu da buradan bir kez daha ifade ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.