Yargıtay'ın bozduğu Vahdet-Der dosyasında 2 tahliye

Yargıtay'ın bozduğu Vahdet-Der dosyasında 2 tahliye
Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinin 8 Eylül 2011 tarihinde Adıyaman Vahdet-Der üyelerine verilen cezanın infazı Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesine yapılan itiraz sonucunda durdurulması ile 2 kişi tahliye edildi.

2010 yılında FETÖ yargısı tarafından Adıyaman Vahdet-Der'e kurulan kumpasla ceza alan Mustafa Yetiş ile Ahmet Kalan, Yargıtay'ın, verilen cezaların hukuksuz olduğu yönünde verdiği kararın ardından tahliye edildiler.

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinin 8 Eylül 2011 tarihinde Adıyaman Vahdet-Der üyelerine verilen cezanın infazı Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesine yapılan itiraz sonucunda durduruldu.

Yargıtay'ın verilen cezaların hukuksuz olduğu yönünde karar vermesinin ardından FETÖ kumpası mağdurları Mustafa Yetiş ile Ahmet Kalan tahliye edildi. Yetiş ile Kalan, tutuksuz bir şekilde yeniden yargılanacak.

6 sanıklı Vahdet-Der dosyasında 2 kişi geçtiğimiz aylarda cezalarını tamamlayarak tahliye olmuştu. Dosyadaki 2 kişi ise yurt dışına çıkma zorunda kalmışlardı. İçerdeki mağdurlar Mustafa Yetiş ile Ahmet Kalan'ın da Yargıtay kararının ardından tahliye edilmesiyle bu dosyadan içeride kalan olmadı.

Yargıtay, ayrıca Yetiş ile Kalan'ın tahliyesiyle birlikte denetimli serbestlik kapsamında düzenli olarak imza atması gereken İsmail Alpaydın ve Kamil Demiral'ın imza atmalarının kaldırılmasına ve haklarında yakalama kararı bulunan Ahmet Yıldırım ile Hüseyin Demir hakkındaki bu kararın da kaldırılmasına karar verdi.

Yetiş ve Kalan'ın tahliye edilmesinin ardından aileleri ve sevenleri onları cezaevi kapısında büyük bir sevinçle karşıladı.

"Çeyrek asırdır içerde bulunan ve gömlekleri arkadan yırtılan Yusufiler var"

İLKHA'ya konuşan Mustafa Yetiş, kendilerine kurulan kumpasın bozulduğunu vurguladı. Yetiş, "Bildiğiniz gibi 7 yıl önce bize kurulan bir kumpas sonucu cezaevine girmiştik. Allah’a hamd olsun bu kumpas bugün bozulmuş durumdadır. Yargıtay 16'ncı Dairesi tarafından dosyamız bozulmuştur. İnşallah bunun beraatle sonuçlanmasını diliyoruz. Fakat bu geciktiği için ‘Geç gelen adalet, adalet değildir.’ sözünün tecelli ettiği bir noktadır. Aynı zamanda evet belki ben çıkmış bulunuyorum fakat çeyrek asırdır içerde bulunan ve gömlekleri arkadan yırtılan Yusufiler var, onlar çıkmadıkça bizim sevincimiz sevinç olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Tahliyelere ilişkin açıklamalarda bulunan dava avukatı Abdulgani Orhan, Yargıtay’a olağanüstü kanun yollarından olan itiraz yoluna başvurduklarını hatırlattı.

Orhan, "Yargıtay savcılığı, başvurumuzu haklı ve hukuka uygun buldu. Önceden verilen kararın hukuka aykırı olduğunu tespit etti.  Vahdet-Der dosyası, 16. Yargıtay dairesine inceleme için gitti. Orada da Yargıtay, bizim itirazımızı haklı bularak dosyanın bozulmasına ve yeniden yargılama yapılmasına karar verdi.  Bu arada tutuklu olanların tahliyesine, arama kararı bulunanların ise arama kararının kaldırılmasına karar verildi.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.