28 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara21°C
  • İzmir27°C
  • Antalya29°C

YAYLACI AİLEYE SİLAHLI SALDIRI!

Bingöl’ün Solhan ile Karlıova ilçeleri sınırında bulunan yaylada hayvanlarını otlatan bir aileye yapılan saldırıda bir kişi bir kişi yaralandı.

Yaylacı aileye silahlı saldırı!

31 Mayıs 2018 Perşembe 12:55

Bingöl’ün Solhan ilçesinde yayla otlaklarının ihlal edildiğini gerekçe gösteren bir grup, düzenledikleri silahlı saldırıda bir kişiyi öldürdü bir kişiyi yaraladı.

Edinilen bilgiye göre olay  önceki gün Solhan-Karlıova ilçeleri arasında bulunan Bağlıisa Ulukapı Mezrası Selekan Yaylası ile Solhan ilçesine bağlı Avmasi Yaylası sınırında meydana geldi.

Selekan Yaylası tarafından gelen eli silahlı onlarca kişi, yayla otlaklarının ihlal edildiğini ileri sürerek, Avmasi Yaylasında hayvanlarını otlatanlara silahlı saldırıda bulundu. Silahlı saldırıda Seyithan Yaşlı hayatını kaybederken, ismi öğrenilemeyen bir kardeşi de yaralandı.

Görgü tanıkları, saldırının 50-60 kişilik bir grup tarafından gerçekleştirildiğini ve saldırıda kaleşnikof otomatik silah başta olmak çeşitli silahların kullanıldığını ileri sürdü.

Olayla ilgili jandarma ekipleri yaptığı çalışmada saldırıyla ilgisi olan bazı şüphelileri gözaltına aldığı belirtildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.