Yaz Kur’an Kursuna katılan çocuklar saatlerce elektrik kesintilerinden ter içinde okumaya çalışıyorlar

Yaz Kur’an Kursuna katılan çocuklar saatlerce elektrik kesintilerinden ter içinde okumaya çalışıyorlar
Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi’nde yaz Kur’an kursuna devam eden öğrenciler, her gün saatlerce süren elektrik kesintilerinden dolayı ders işleyemediklerini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi’nde yaz Kur’an kursuna katılan öğrenciler, sıcak havaya rağmen camide Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmeye çalışıyor.

15 bin nüfusa yakın Kırsal mahallede neredeyse her gün yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri, birçok kişiyi mağdur ediyor. Elektriklerin günde en az 6 saat kesildiğini belirten öğrenciler, bu durumun hem fiziki hem de manevi olarak onları olumsuz etkilediğini ifade etti.

Öğrenciler, özellikle yaz aylarında yoğunlaşan uzun süreli elektrik kesintilerinin eğitimlerini doğrudan etkilediğini belirterek hem kendi sağlıkları hem de dini eğitimlerinin sürdürülebilirliği açısından yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını talep etti.

Kur’an kursuna katılan öğrencilerden Furkan Becet, her yıl elektrik kesintileriyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek “Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi’ndeki Kur’an kursundayız. Elimizden geldiğince okuma, bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Her yıl kursa geliyoruz. Burada Kur’an-ı Kerim dışında iman esasları ve diğer birçok dini bilgileri ediniyoruz. Birçok arkadaşımız bu minvalde Kur’an-ı Kerim’i hatmetti. Şu an kırsal mahallede olmamız hasebiyle en büyük sıkıntımız elektrik kesintisi. Her gün elektrik kesiliyor. 12 saat elektrik kesintisiyle karşı karşıya kalıyoruz. Çok zor durumda kalıyoruz. Normalde kursta 5-6 saat kalmamız gerekirken en fazla 3-4 saat kalabiliyoruz.” ifadelerini aktardı.

“Sıcaktan okunmaz hale geliniyor”

Elektrik kesintilerin ders işlemeye engel olduğunu aktaran Becet “Elektrik kesintisi 12 saat olmasa bile günde en az 6 saat kesinti yaşanmakta. Maalesef alternatif havalandırma sistemimiz de yok. Çözüm olarak kapı ve pencereleri açarak olduğu kadar dersimizi işliyoruz. Hep ter içinde kalıyoruz. Çocukların da bu yönde şikâyetleri var, bu sıcakta hep eve gitmek istiyorlar. 30-40 derece arası bir sıcaklık mevcut. Elektrik kesildikten ilk 15 dakikasında pek bir şey olmuyor ama ondan sonra gerçekten sıcaktan okunmaz hale geliniyor. Elektrik kesintileri mahallemizde her yıl yaz-kış yaşanmakta. Yaz aylarında daha fazla yaşanıyor. Bu kesintiler dersimizi işlemeye engel oluyor maalesef. Yetkililere çağrımız; en kısa zamanda elektrik sorunun çözülmesini istiyoruz. Ayrıca her şeye rağmen Kur’an kursuna geliyoruz.” şeklinde ifade etti.

2 yıldır Kur’an Kursuna geldiğini belirten Bünyamin Akay “Ortaköy Mahallesi’ndeki yaz Kur’an kursundayız. Burada Kur’an okuyor, dini bilgiler elde ediyoruz. Şu an Kur’an-ı Kerim’de 10’uncu cüzdeyim. 2 yıldır arkadaşlarımla beraber kursa geliyorum. Kur’an dışında Peygamber Efendimiz Aleyhisselam hakkında da bilgiler öğreniyoruz. Cami Allah’ın evidir, herkesin gelmesini tavsiye ederim. Ayrıca herkesin Kur’an-ı Kerim’i okumasını da tavsiye ediyorum.” dedi.

“Elektrik kesintisi bizim burada okumamızı zorlaştırıyor”

8-9 saat elektrik kesintisinin yaşandığını belirten Akay “Burada en büyük sorunumuz elektrik kesintisidir. Her iki günde bir kesinti yaşanmakta. 8-9 saat kesinti oluyor. Her kesildiğinde arızanın olduğunun, onun için elektriklerin kesildiğini bildiriyorlar. Burada onlarca çocuk ter içinde kalıyor. Dolayısıyla durulmaz bir hal alıyor. Kursta 4 saat kalıyoruz. Elektrik kesintisi bizim burada okumamızı zorlaştırıyor. İçerisi çok sıcak oluyor. Bulunduğumuz bölgede sıcaklık 49 dereceyi bile buldu. Bir daha elektriklerimizin kesilmemesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Ayna ise öğrencilerin hep ter içinde ders okumaya çalıştıklarını ifade ederek “Camide yaz Kur’an kursuna devam ediyoruz. Kur’an-ı Kerim’le beraber Peygamberimiz'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ve diğer dini bilgileri öğreniyoruz. Şu an elektrik sorunuyla karşı karşıyayız. Kesintilerden çok bıktık; camide ezan okunamıyor. Ayrıca mahallede makineye bağlı hastalar var. Dolayısıyla elektriğin kesilmemesini istiyoruz. Kursta bir saatten fazla durduğumuzdan çok zorlanıyor, öğrenciler ders okuyamıyor. Elektrik kesintisi her yıl yaşanıyor. Bu sorunun giderilmesini talep ediyoruz.” ifadelerin kaydetti.

Yaz Kur’an Kursuna katılan çocuklar saatlerce elektrik kesintilerinden ter içinde okumaya çalışıyorlar

Yaz Kur’an Kursuna katılan çocuklar saatlerce elektrik kesintilerinden ter içinde okumaya çalışıyorlar

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.