09 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Antalya20°C

YENİDOĞAN ŞEBEKESİNE OPERASYON: 41 GÖZALTI

İstanbul ve Tekirdağ'da yenidoğan bebekleri özel hastanelerin servislerine naklederek usulsüzlük yaptıkları belirtilen 14 doktor, 17 hemşire ve 8 hastane çalışanı gözaltına alındı.

Yenidoğan şebekesine operasyon: 41 gözaltı

27 Nisan 2024 Cumartesi 12:13

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında doktor ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu şebekenin irtibatlı oldukları özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin tam kapasite çalışabileceği sayıda bebek yönlendirmeleri karşılığında yüklü miktarda para aldıkları tespit edildi.

Yeni doğan yoğun bakımlarında kalan her bebek hasta için SGK Başkanlığınca o özel hastaneye günlük 8 bin TL ödeme yapıldı.

Soruşturma kapsamında haksız kazanç sağladığı öne sürülen aralarında 14 doktor ile 17 hemşire ve 8 hastane görevlisinin bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında 6 hastanede arama yapıldı. Yapılan aramalarda 102 sayfa usulsüz tıbbi işlemlere ilişkin doküman ele geçirildi. Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerindeki aramalarda 45 dijital materyal, muhtelif nitelikte hasta raporları ile belgelerine ve 55 kutu yenidoğan hasta ilacı ele geçirildi.

Zanlıların, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık", "kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi" ve "rüşvet" suçlarından emniyetteki işlemleri devam ediyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.