Yükselen sektörü entegre hizmet yönetimi

Yükselen sektörü entegre hizmet yönetimi
Ahmet Zeytinoğlu,iş dünyasında yeni trendin kurumların yemek, temizlik, teknik hizmetler gibi ihtiyacı olan tüm hizmetleri tek noktadan alması olduğunu söyledi.

İş merkezleri ve plazalardan hastanelere, fabrikalardan okullara kadar tüm işletmelerin ihtiyacı olan yemek, temizlik, teknik bakım, ofis destek hizmetleri, enerji yönetimi, resepsiyon gibi birçok hizmeti tek noktadan alması anlamına gelen entegre hizmete eğilim artıyor. 13 Temmuz Dünya Tesis Yönetimi Günü kapsamında Türkiye’de tesis yönetimi ve entegre hizmet sektörünü değerlendiren Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Genel Müdürü Ahmet Zeytinoğlu, “Entegre hizmetin sağladığı avantajları fark eden kurumların sayısı her geçen gün artıyor” dedi.

İş dünyasında yeni trend entegre hizmet

İş dünyasının artık tüm hizmetleri bir kaynaktan almanın hem kolaylığının hem de karlılığının farkına vardığını belirten Zeytinoğlu, “Birden çok hizmeti aynı anda sunduğumuz müşterilerimizin oranı yüzde 40’ı geçiyor ki bu oran ile sektörde lider konumdayız. Kurumların kendi faaliyet alanları dışındaki tüm hizmetleri sunuyoruz. Uzman kadromuzla iş süreçlerinin optimizasyonunu sağlıyor ve yaşam kalitelerini yükseltiyoruz” dedi. Doğru planlanmış ve ihtiyaca göre hazırlanmış entegre hizmetlerin çalışan memnuniyetini de arttırdığını belirten Zeytinoğlu, “Hizmetlerimizi planlamadan önce kurumlarla bir araya geliyor ve hem çalışan profillerini hem de ihtiyaçlarını analiz ediyoruz. Bu analiz sonucunda yemek menülerinden, toplantı odalarının temizlik frekansına kadar her şeyi kuruma özel planlıyoruz” diye konuştu.

Hizmet sektöründe bütçeyi aylık çalışan maliyeti yükseltiyor

Eskiden hizmet sektöründeki en büyük sıkıntının performansın ölçümlenememesi olduğunu belirten Zeytinoğlu, “Eski sistemlerde bilinen aylık sabit personel maliyeti çıkarılıyor, buna göre teklifler hazırlanıyordu. Bu sistem bütçeleri şişiriyordu. Biz bunu önlemek için sadece o kurumun ihtiyacı olan hizmeti sunuyoruz. Hizmet Düzeyi Sözleşmesi (SLA- Service Level Agreement) dediğimiz bu sistemi 80 ülkede uyguluyoruz. Mobil ekip ve benzeri çözümler ile sabit maliyetleri azaltarak tasarruf sağlıyoruz. Sonuç olarak SLA ile %3-%10 arasında verimlilik sağlayabiliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.