Yunanistan'da orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı

Yunanistan'da orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı
Yunanistan'ın kuzeybatısındaki Konitsa bölgesinde 31 Ağustos'ta başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları 8'inci günde devam ediyor.

Trapezitsa bölgesindeki yangına 150 itfaiyeci, 10 yaya ekip ve 48 araçla müdahale edildiği bildirildi.

Söndürme çalışmalarına günün ilk ışıklarıyla birlikte 3 helikopterin yeniden katıldığı, gün içerisinde hava araçlarının sayısının artırılmasının beklendiği belirtildi.

Yangının geniş bir ormanlık alanı etkilediği ve Aos Boğazı'na kadar ulaştığı aktarıldı. Bölgenin sarp ve engebeli yapısı nedeniyle kara ekiplerinin bazı noktalara ulaşmakta güçlük yaşadığı kaydedildi.

Konitsa Sivil Koruma yetkililerinden Yorgos Mitsos, yangının yıldırım düşmesi sonucu başladığını belirtti.

Mitsos, rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle alevlerin şu aşamada Konitsa kentine doğru ilerlemediğini ifade etti.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.