Yunus Emre Enstitüsünden kültürel diplomasiye önemli katkı

Yunus Emre Enstitüsünden kültürel diplomasiye önemli katkı
Yunus Emre Enstitüsünün ülkemizde misafir ettiği Amerikalı Müslüman gençler, İslam medeniyetinin en önemli havzalarından olan İstanbul, Bursa ve Ankara’yı ziyaret ederek, Müslümanların insanlığa sunduğu eserleri yakından tanıyacaklar.

Türkiye ve ABD arasındaki kültürel ve insani ilişkilerin artırılmasına katkı sunacak gezi, kültürel diplomasinin uluslararası ilişkilere sunduğu imkânların da güzel bir örneği olacak.

 

ABD’nin Minnesota Eyaleti’nden lise ve üniversite öğrencisi gençler, Yunus Emre Enstitüsünün misafiri olarak Türkiye’ye geldiler. 27 Ağustos – 4 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul, Bursa ve Ankara’yı ziyaret edecek 20 öğrenci, Türkiye’nin bu üç önemli şehrinde, tarihi ve turistik mekânları ziyaret ederek, kanaat önderleriyle buluşacak ve Türk kültürünü, sanatını ve insanını tanıma fırsatı bulacaklar.Misafir öğrencilerin Türkiye’de ağırlanmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TURİNG de destek veriyor.

 

Minnesotalı Müslüman gençler, İslam medeniyetini yakından tanıyacaklar

 

Minnesota sivil toplum kurumlarının temsilcileri, T.C. Şikago Başkonsolosluğu, Minnesota Ticaret Odası ve Minnesota Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimiyle Nisan 2018’de Türkiye’de bir dizi ziyarette bulunmuştu. Yunus Emre Enstitüsündeki ziyarette, iki ülke arasında bilim ve eğitim alanlarındaki işbirliğinin ve Minnesota’daki Doğu Afrika kökenli Müslüman nüfusun kendi kültür coğrafyalarıyla ilişkilerinin artırılmasına karar verildi. Bu kararın ardından düzenlenen Türkiye gezisinde, Somali ve Afrika kökenli Müslüman gençlerin, Müslümanların insanlığa sunduğu eserleri ve barışçıl hayat tarzını yakından tanımaları ve kendi kimliklerine duydukları özgüveni artırmaları amaçlanıyor.

 

Enstitü, Amerika’nın önemli üniversite ve bilim kurumlarıyla ilişkileri geliştiriyor

 

2016 yılında Washington’daki kültür merkezini açarak bugüne kadar faaliyetlerine ara vermeden devam eden Yunus Emre Enstitüsü,son iki yıldır Türkçe kurslarını da aralıksız devam ettiriyor. Enstitü bilimsel diplomasi kapsamında Amerika’nın önde gelen üniversite ve bilim kurumlarıyla da ilişkileri geliştiriyor. Minnesota Eyaleti’nden öğrencilerin katıldığı Türkiye gezisinin de kültürel diplomasinin uluslararası ilişkilere sunduğu imkânların güzel bir örneği olarak, iki ülke arasında kültürel ve insani ilişkilerin artmasına katkı sunması bekleniyor.

 

Minnesotalı Müslümanlar, ABD- Türkiye ilişkileri açısından da önemli

 

Minnesota Eyaleti, başta Somali olmak üzere Doğu Afrika kökenli önemli sayıda bir nüfus barındırıyor. Kendi dini ve kültürel kimliklerini koruyarak Amerikan toplumsal hayatında önemli roller üstlenen bu kesim, ABD ile Türkiye arasındaki eğitim, bilim ve ekonomi alanındaki ilişkiler açısından önemli bir potansiyel taşıyor. Somali kökenli Müslümanların ABD Minnesota’daki başarılarının en önemli yüzlerinden biri de İlhan Ömer. 2016 yılında Minnesota Temsilciler Meclisine giren ilk Somali kökenli vatandaş olarak tarihi bir başarıya imza atan İlhan Ömer, Ağustos ayında yapılan Demokrat Parti ön seçimini kazandı ve Kasım ayında yapılacak ara seçimleri de kazanarak Filistin kökenli Rashida Tlaib’le birlikte ABD Kongresine giren ilk iki Müslüman kadından biri olması bekleniyor.

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.