13 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Antalya20°C

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KANTİN VE MARKETLERE EŞZAMANLI DENETİM

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 8-9 Ekim 2024 tarihlerinde il genelinde bulunan okul kantinleri ve çevresindeki marketlerde geniş çaplı denetimler gerçekleştirdi.

Zabıta Müdürlüğü’nden Kantin ve Marketlere Eşzamanlı Denetim

12 Ekim 2024 Cumartesi 17:40

Yeni Eğitim sezonunun başlamasıyla birlikte denetimlerini artıran Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 8-9 Ekim 2024 tarihlerinde il genelinde bulunan tüm okul kantinleri ve çevresindeki marketlerde ayrıntılı ve geniş çaplı denetimler yaptı. Yapılan denetim ve kontrollerde işletmelerin son kullanma tarihleri, genel hijyen kuralları, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları ile fiyat listeleri detaylı şekilde incelendi. Sağlık ve güvenlik standartlarını sağlama amacıyla gerçekleştirilen bu kontrollerde, özellikle öğrencilerin yoğun olarak alışveriş yaptığı yerlerde halk sağlığını tehdit edebilecek gıda ve içeceklerin satışını engellemek amacıyla tüm ürünler ayrıntılı şekilde incelendi.

27 işletmeye cezai işlem

Yapılan denetimlerde elde edilen bulgulara göre, 16 işletmeye son kullanma tarihi geçmiş ürün sattıkları gerekçesiyle, 11 işletmeye ise ruhsat eksiklikleri nedeniyle yasal işlem uygulandı. Zabıta ekipleri tarafından tutanakla el konulan ürünler arasında; 1350 adet şekerleme, kek ve çikolata gibi gıda maddesi, 82 adet kutu ve şişe içecek, 213 poşet çay ve kahve ile 147 kilogram çeşitli gıda maddesi yer aldı. Bu sağlıksız ürünler, belediyenin moloz döküm sahasında imha edilerek öğrenci ve halk sağlığını tehdit etmelerinin önüne geçildi. Belediye Zabıta Müdürlüğü yaptığı açıklamada, halkın sağlığını korumaya yönelik bu tür denetimlerin devam edeceğini yurttaşların, özellikle de öğrencilerin güvenli, hijyenik gıdaya ulaşabilmesi için tüm önlemlerin alınacağını duyurdu....

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.