17 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C
  • İzmir25°C
  • Antalya25°C

BM'DEN GAZZE'YE ACİL YARDIM ÇAĞRISI

İşgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar ve engellemeler nedeniyle yardımların ulaştırılamadığı kuzey bölgeleri için BM, acil ve kesintisiz yardım çağrısında bulundu.

BM'den Gazze'ye acil yardım çağrısı

05 Ocak 2024 Cuma 17:36

İşgal rejimi tarafından Gazze Şeridi'nin kuzey bölgelerine yapılan saldırılar ve insani yardımların engellenmesi, bölgedeki zorlu yaşam koşullarını daha da ağırlaştırmaktadır.

BM'nin İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) tarafından yapılan açıklamada, işgal rejiminin saldırıları ve gecikmeler nedeniyle kuzey Gazze'ye yardımların ulaştırılamadığına vurgu yapıldı.

Bu durumun, bölgedeki birçok hasta, yaralıyı insanı temel ihtiyaçlardan mahrum bıraktığı belirtilerek, "İnsani yardım görevlileri, Gazze'nin kuzeyine acil, güvenli, kesintisiz ve engelsiz erişim çağrısında bulunuyor." denildi.

Gazze'de yaşayan 1,9 milyon Filistinli, işgal rejiminin saldırıları ve yerinden edilmeler sonucunda barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini'nin açıklamalarına göre, Gazze'deki Filistin halkı, çok az insani yardımla toplu cezalandırmaya maruz kalmaktadır.

İşgalci ABD'nin açık destek verdiği işgal rejimi, Gazze'ye insani yardımların girişini de engelliyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.