Rusya: Ukrayna üç petrol rafinerisine saldırdı

Rusya: Ukrayna üç petrol rafinerisine saldırdı
Rusya, Ukrayna'nın ülkenin alt yapılarına yönelik saldırılarının sürdüğünü belirterek, ülkenin üç petrol rafinerisi ve gaz kimya tesisine saldırı düzenlendiği bildirildi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Ukrayna'nın Rusya'daki üç petrol rafinerisi ile bir gaz kimya tesisine insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediğini, tesislerden birinde küçük çaplı hasar meydana geldiğini açıkladı.

Novak, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süredir ara verilen Ukrayna'nın Rus petrol rafinerilerine yönelik İHA saldırılarının yeniden başladığını belirtti.

Üç petrol rafinerisi ile bir gaz kimya tesisinin hedef alındığını kaydeden Novak, "Tesislerden birinde küçük çaplı hasar var. Ancak genel olarak hava savunma sistemimiz görevini yerine getirdi." dedi.

Novak, saldırıların Rusya'nın iç piyasasındaki yakıt arzını etkilemeyeceğini söyleyerek, "Gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Üretim ve rafinaj hacimlerini artırıyoruz. Rafinerilerdeki bakım çalışmaları tamamlandı. İthalat da yapılıyor. Bütün bu önlemler piyasaya yeterli yakıt sağlamamıza imkân tanıyor." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın dizel yakıt ihracatına yönelik kısıtlamaları Ocak 2027 sonuna kadar uzatmaya hazırlandığını bildiren Novak, bazı ihracat sevkiyatlarının yasaktan muaf tutulacağını belirtti.

Novak, Rusya'nın ekimde 510 bin ton dizel yakıt ihraç etmeyi planladığını, kasımda ise bu miktarın 2 milyon 150 bin tona çıkmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.