Bursa’da silahlı suç çetesine operasyon: 19 gözaltı

Bursa’da silahlı suç çetesine operasyon: 19 gözaltı
Bursa’da esnafa tehdit ve darp yoluyla baskı kurarak iş yerlerine el koymaya çalışan silahlı suç örgütü çökertildi. Örgüt lideri Bülent Ç. ile birlikte 18 örgüt üyesi, şafak vakti düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçlamasıyla harekete geçti. Teknik ve fiziki takibin ardından örgütün faaliyetleri tek tek deşifre edildi.

Soruşturmada, örgüt lideri Bülent Ç. öncülüğünde hareket eden suç grubunun, Bursa’daki birçok esnafı kendi belirledikleri mekanlara çağırarak kapıları kilitlettiği, sopalarla darp ettiği ve tehdit yoluyla iş yerlerine el koymaya çalıştığı ortaya çıktı.

Şüphelilerin, Nilüfer ilçesinde yapımı süren bir siteye baskın düzenlediği, kamera sistemlerini kırdığı, inşaat çalışanlarını darp ettiği ve bazı daireleri gasp ederek usulsüz sözleşmelerle vatandaşlara sattığı da tespit edildi. Bu yöntemle yüksek miktarda haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

Silahlar ve fişekler ele geçirildi

Soruşturma dosyasında daha önce 3 şüpheli tutuklanmıştı.

19 Temmuz sabahı gerçekleştirilen eş zamanlı şafak operasyonunda, örgüt lideri Bülent Ç. dahil toplam 19 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca, 24 adet fişek ve 2 kesici-delici alet ele geçirildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından 22 Temmuz günü geniş güvenlik önlemleri altında Bursa Adliyesi’ne sevk edildi.

Bursa’da silahlı suç çetesine operasyon: 19 gözaltı

Bursa’da silahlı suç çetesine operasyon: 19 gözaltı

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.