Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Merz ile görüştü
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye-Almanya ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeler değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Almanya arasındaki iş birliğinin savunma sanayii ve ticaret başta olmak üzere birçok alanda geliştirilmesinin her iki ülkenin de yararına olacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'nun Avrupa sütununun güçlendirilmesi sürecinde transatlantik bağın korunmasının önemine işaret ederek, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin savunma girişimlerini, NATO'yu tamamlayıcı nitelikte olması şartıyla destekleyebileceğini vurguladı.
İran-ABD süreci ve COP31 daveti
Görüşmede İran ile ABD arasındaki mutabakata da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşmayı sekteye uğratabilecek provokasyon ve tahriklere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin kalıcı barış için diplomatik çabalarını sürdüreceğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Almanya Şansölyesi Merz'i, kasım ayında Antalya'da düzenlenecek COP31 Liderler Zirvesi'ne davet etti.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.