Elazığ'da rehabilitasyon merkezindeki yaralanmayla ilgili soruşturma başlatıldı
Elazığ Valiliği, kentte faaliyet gösteren özel bir rehabilitasyon merkezinde meydana gelen yaralanma olayına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Valilikten yapılan açıklamada, olayın 10 Temmuz saat 15.00 sıralarında meydana geldiği belirtildi.
Açıklamaya göre, ağır zihinsel engelli bir bireyin bina girişinde taşkın davranışlar sergileyerek eğitim personeline ve servis aracına yönelik saldırgan tutum göstermesi üzerine, durumu kontrol altına almak amacıyla görevli öğretmenler müdahalede bulundu.
Bu sırada sınıfta gözetimsiz kalan orta düzey zihinsel engelli bir öğrencinin, aynı sınıfta bulunan başka bir öğrenciye plastik bayrak çubuğuyla vurduğu, yaralanan öğrenciye ise sağlık ekiplerince gerekli müdahalenin gecikmeksizin yapıldığı bildirildi.
İdari ve adli süreç başlatıldı
Valilik, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla idari ve adli sürecin derhal başlatıldığını, Millî Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin de inceleme yapmak üzere görevlendirildiğini açıkladı.
Açıklamada, soruşturmanın ilgili idari ve adli mercilerce titizlikle sürdürüldüğü belirtilerek, doğrulanmamış bilgi ve iddialara itibar edilmemesi çağrısında bulunuldu.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.