HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Akgül: Diyarbakır-Silvan yolunun genişletilmesi zorunluluk haline geldi

HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Akgül: Diyarbakır-Silvan yolunun genişletilmesi zorunluluk haline geldi
Sur ilçesinin kırsal mahallerine uzanan Diyarbakır-Silvan yolunun mevcut trafiği kaldıramadığını belirten HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Medeni Akgül; yolun genişletilip çalışmaların tamamlanması gerektiğini, gecikmenin trafik yoğunluğu ve kazalara neden olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi sınırları içerisinde yer alan Diyarbakır-Silvan yolunda oluşan trafik yoğunluğu ve yaşanan trafik kazalarına dikkat çeken HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Medeni Akgül, söz konusu yolun genişletilmesi gerektiğini belirterek ilgili makamlara çağrıda bulundu.

Diyarbakır-Silvan yolunda oluşan yoğunluk ve yaşanan trafik kazalarına rağmen sorunların çözümüne yönelik herhangi bir çalışma yürütülmemesine tepki gösteren Akgül "Varsa bir ihale süreci, çalışmalar bir an önce başlatılmalı." dedi.

"Diyarbakır-Silvan yolu mevcut trafiği kaldırmıyor"

Akgül "Şu anda Diyarbakır-Silvan yolu Eski Hani yol kavşağında bulunmaktayız. Bu yol, ilçemizin sınırları içerisinden geçmekte olup bir ilçe ile yüzlerce köyün kullandığı önemli bir ulaşım güzergâhıdır. Gün içerisinde bu yolu yüzlerce araç kullanmaktadır. Yolun dar olması nedeniyle de maddi hasarlı kazalara sebebiyet vermektedir. Bu konuyla ilgili gerek mülki gerekse idari makamların bu konuya el atmasını istiyoruz. Karayolları Bölge Müdürlüğü veya Büyükşehir Belediyesinin bir an evvel bu yol çalışmasını tamamlamasını istiyoruz. Çünkü artık bu yol mevcut trafiği kaldırmıyor. Yol, taşınamayacak bir yük altındadır." ifadelerini kullandı.

Bu yolun yaklaşık 45 kilometresinin Sur ilçesi sınırları içerisinde yer aldığını kaydeden Akgül "Yaklaşık 50 köyün ve 200'e yakın yerleşim alanının kullandığı bir yoldur. Bu yol artık trafiği kaldırmıyor ve maddi hasarlı kazalara sebebiyet veriyor. Bir an evvel yolun genişletilerek yapımının tamamlanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Bunun çözümü, ihalesi yapılmışsa çalışmaların bir an önce yeniden başlatılması"

Söz konusu yol sorununun HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç tarafından da Meclis'te dile getirildiğinin altını çizen Akgül, şunları söyledi:

"Bu yolla ilgili daha önce milletvekilimiz Faruk Dinç de konuyu Meclis'te dile getirmişti. Biz, bununla birlikte hem bu yolun hem de Diyarbakır'ın çevre yollarının bir an evvel tamamlanmasını istiyoruz. Özellikle mesai bitimine yakın saatlerde, Eski Dicle Köprüsü civarında trafik resmen tıkanmaktadır. Şehre ulaşabilmek için yoğun trafik nedeniyle en az yarım saat hatta kırk dakika beklemek zorunda kalıyorsunuz. Bunun sebebi de çevre yollarının ve bu yolun tamamlanmamış olmasıdır."

Akgül "Bilindiği gibi bu yol zikzaklar ve virajlarla doludur. Bugüne kadar birçok ölümlü kaza meydana gelmiştir. Maalesef yol çalışmaları şu anda durmuş vaziyettedir. Neredeyse herhangi bir çalışma yürütülmemektedir. Oysa bu güzergahta çok yoğun bir trafik bulunmaktadır. Bunun çözümü, eğer ihalesi yapılmışsa çalışmaların bir an önce yeniden başlatılması, ihalesi yapılmamışsa da ihale sürecinin tamamlanarak yolun bir an evvel bitirilmesidir." diye belirtti.

HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Akgül: Diyarbakır-Silvan yolunun genişletilmesi zorunluluk haline geldi

HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Akgül: Diyarbakır-Silvan yolunun genişletilmesi zorunluluk haline geldi

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.