KampüsAktif Öğrenci Tasarım Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerini aldı
Üniversite öğrencilerinin kampüs yaşamına dair yenilikçi fikirlerini ortaya koyduğu yarışmada dereceye girenler ödüllerini aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Türkiye Yeşilay Cemiyetinin yürüttüğü KampüsAktif Öğrenci Tasarım Yarışması’nda ödüller, Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirilen törenle dağıtıldı.
Üniversite öğrencilerinin kendi kampüslerini yeniden düzenlemelerini amaçlayan yarışma sağlıklı yaşamı teşvik eden, sosyal bağları güçlendiren ve mekânsal aidiyeti artıran tasarım fikirlerini odağına aldı. Yarışma kapsamında öğrenciler, kampüslerin mevcut mekânsal sorunlarına çözüm üreten, uygulanabilir ve öğrenci odaklı tasarım önerileri geliştirdi.
Türkiye genelindeki üniversitelerde öğrenim gören lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık olarak düzenlenen yarışmada yenilikçi fikirler, mikro müdahale senaryoları, esnek ve çoğaltılabilir tasarım önerileri ile kampüs yaşamını iyileştirmeye yönelik projeler değerlendirildi.
"Kampüse aidiyet hissettikçe başarı daha da artıyor"
Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Şentürk, yarışmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
"Biz Yeşilay olarak bağımlılıklarla mücadele ederken sadece koruyucu, tedavi ya da rehabilite edici çalışmalarla sınırlı kalmıyoruz. Gençlerimizin hayatın içinde daha aktif yer alabilecekleri, zamanlarını nitelikli uğraşlarla geçirebilecekleri alanların ve imkânların oluşturulması için hem çalışıyor hem de güçlü bir savunuculuk yürütüyoruz. Bu vizyonla hayata geçirdiğimiz projemizin en önemli özelliklerinden biri, tasarımların doğrudan kampüsü deneyimleyen öğrencilerin kendi ellerinden çıkmış olmasıdır. Çünkü biliyoruz ki, öğrenciler mekâna ve kampüse karşı aidiyet hissettikçe başarı düzeyleri de aynı doğrultuda artıyor."
Ödüller sahiplerini buldu
Jüri değerlendirmesinin ardından dereceye giren ekipler törende açıklandı. Yarışma kapsamında birincilik ödülü 90.000 TL, ikincilik ödülü 60.000 TL, üçüncülük ödülü 35.000 TL olarak verilirken, üç mansiyon ödülünün her biri 15.000 TL olarak takdim edildi.


Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.