Lübnan müzakerelerinin 8. turu Roma'da yapılacak

Lübnan müzakerelerinin 8. turu Roma'da yapılacak
Siyonist rejim ile Lübnan arasındaki doğrudan müzakerelerin 8. turunun 15-16 Eylül'de İtalya'nın başkenti Roma'da yapılmasının planlandığı iddia edildi.

İşgal rejimi televizyonunun haberine göre, Lübnan müzakerelerinin 8. tur görüşmelerinin 15-16 Eylül tarihlerinde Roma'da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Görüşmelerde, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın durumunu tespit etmekle görevli bir gücün oluşturulmasının gündeme gelmesinin beklendiği savunuldu.

Söz konusu gücün çalışma mekanizmasına ve müzakerelere hangi ülkelerin katılacağına ilişkin ise ayrıntı paylaşılmadı.

Haberde ayrıca ABD'nin, işgal rejiminin çekileceği ve Lübnan ordusuna devredilecek bölgelerin genişletilmesini hedeflediği belirtildi.

Lübnan makamlarından, gelecek hafta Roma'da yapılması planlanan yeni müzakere turuna ilişkin henüz resmî açıklama yapılmadı.

İşgal rejimi ile Lübnan, 14 Nisan'dan bu yana 5'i ABD'nin başkenti Washington'da, 2'si ise Roma'da olmak üzere 7 tur doğrudan müzakere gerçekleştirdi.

Hizbullah ise daha önce yaptığı açıklamalarda söz konusu müzakereleri tanımadığını bildirmiş ve Lübnan hükümetine görüşmeleri durdurma çağrısında bulunmuştu.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.