30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Antalya19°C

LYS’YE KOŞARAK YETİŞTİLER

LYS-2 Fen Bilimleri gerçekleştirilirken öğrenciler, 09.45'te okulda olabilmek için büyük çaba sarf etti. Öğrenciler 15 dakika kuralına takılmamak için koşarak okula girdi.

LYS’ye koşarak yetiştiler

17 Haziran 2017 Cumartesi 13:11

Üniversite girişinde ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın 3'üncü oturumu bugün gerçekleştirilirken, Gaziantep’te öğrenciler 09.45 kuralına takılmamak için koşarak okula girdi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 3'üncü oturumu gerçekleştirildi. Lisans Yerleştirme Sınavı LYS-2 Fen Bilimleri gerçekleştirilirken öğrenciler, 09.45'te okulda olabilmek için büyük çaba sarf etti. Öğrenciler 15 dakika kuralına takılmamak için koşarak okula girdi.

LYS bugün Fen Bilimleri oturumu ile devam etti. Sınava girecek üniversite adayları sabahın erken saatlerinde okullara akın ederken, sınava son anda yetişen adaylar koşarak sınava yetişti.

Saat 10.00'da başlayan ve 135 dakika sürecek olan sınavda öğrenciler geçen hafta da Sosyal Bilimler ve Matematik sınavında ter döktü. Sınava girmek için sınavların yapıldığı okullara gelen adaylar, kimlik ve sınav başvuru belgesinin kontrolünün ardından sınav salonuna alındı. Adaylar, cep telefonlarını ve değerli eşyalarını okul girişinde 2 TL karşılığında emanetçilik yapan kantin görevlilerine teslim etti.

ÖSYM tarafından açıklanan sınavın başlama saatinden 15 dakika önce sınav binalarına alınma kuralı kapsamında adayların geç kalmaması için görevliler anons yaptı. Uyarıların ardından sınav bina kapısı kapatılırken, sınava 15 dakika kala kapıların kapanması ile görevliler, sınava geç kalan adayların içeri alınmayacağını söyledi.

Bugün her ne kadar sınava son anda yetişen bazı öğrenciler olsa da geçen haftaya göre çoğu adayların sınav binalarına zamanında geldikleri görüldü. Sınavın başlamasıyla öğrenciler kendi gelecekleri için sınavda ter dökerken, dışarıda bekleyen ebeveynleri de yanlarına getirdikleri Kur'an-ı Kerim okuyarak çocukları için dualar etti.

Sınavdan giren öğrenciler, tüm adaylar için sınav sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ettiler.

Sınavın Ramazan ayına denk gelmesinin kendilerini biraz yorduğunu belirten Muhammed Fırat, "Biraz heyecan var. Sınav Ramazan ayı sonrasına ertelenseydi, bizim için daha iyi olurdu. Ama biz buna engel olamayız. Fakat o kadar da büyük bir sorun değil." dedi.

Sınava hazırlanan bütün adayların emeğinin karşılığını almasını temenni eden Mustafa Korkmaz da, "Pek fazla heyecanlı değilim. Çalışan inşallah emeğinin karşılığını alır. Sınava da çok iyi hazırlandığımı düşünüyorum. Allah izin verirse sınavı kazanırız. Sınava giren bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Çalışan herkes emeğinin karşılığını alsın." ifadelerini kullandı.

Bu yıl ikinci defa LYS’ye girdiğini belirten Metin Baloğlu ise "Mezuna kaldım. Bu sene o yüzden geçen seneye göre biraz daha çok çalıştım. YGS biraz zordu. LYS’nin YGS’ye göre biraz daha basit olduğunu düşünüyorum. Çalışırsak iyi olur. Herkese de başarılar diliyorum. Ramazan ayı ders çalışmasını biraz etkiliyor. Ramazan’da sonra da sınavların yetişmeme riski var. Sınava giren bütün herkese başarılar diliyorum. Çalışan inşallah hak ettiği yere gelir." şeklinde konuştu.

Sınava hazırlık sürecinin kendisi için biraz çok zor geçtiğini ifade eden Mete Kaya da  şunları söyledi: "Heyecan tabi ki var. Çünkü insanın geleceğini belirleyen bir sınav. Sınava hazırlık biraz zor geçti. Bir sınav için bir yıl bekliyorsun. Ama genel olarak bakıldığında ilk sınav insanın motivasyonunu artırıyor. İnşallah hayırlısı olacak. Aslında Ramazan ayında sınav daha iyi oluyor. İnsanların üzerinde manevi bir atmosfer oluyor. Herkes inşallah istediğini alır."

Çocuklarından çok kendilerinin heyecanlı olduğunu belirten aileler ise çocuklarının sınavı kazanmasını temenni ettiler.

Çocuğunun sınava çok iyi bir şekilde çalıştığını belirten Betül Sökmen, "Sınava giren tüm çocuklara ve kendi çocuğuma başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun. İnşallah bir aksilik olmazsa emeklerinin karşılığını almalarını istiyorum. Kızım sınava çok iyi çalıştı. Kesinlikle vaktini hiç boş geçirmedi. Sınavın Ramazan ayına denk gelmesi de bizim için bir sıkıntı olmadı." diye konuştu.

Büyük bir heyecanla oğlunun sınavdan çıkmasını bekleyen ve sınava giren bütün adaylara başarılar dileyen Hüseyin Ateş, "Bizde çocuklar kadar heyecanlıyız. 12 yılın verdiği bir beklenti var. İnşallah da kazanırlar. Sınava giren bütün adaylara başarılar dilerim. Oğlum sınava kendi imkânları ile hazırlandı, dershaneye gönderme imkanım olmadı. Elimizden geldiği kadar destek olmaya çalıştık. İnşallah hepsi başarılı olurlar." temennisinde bulundu.

Abdullah Arslan isimli öğrenci velisi de "Allah, sınava giren bütün çocukların yardımcısı olsun. Çocuklarımız adeta yarış atı oldular. Sınavdan sınava giriyorlar. Hepsine de kolay gelsin. Allah zihin açıklığı versin. Çocuğumu hem dershaneye gönderdim hem de kendimiz yardımcı olmaya çalıştık. Sınav için birçok alternatif etken var. Umudumuz başarılı olmalarıdır."diye belirtti.

Fen bilimleri alanında yapılan ve saat 10.00'da başlayan LYS-2, saat 12.15'te sona ererken adaylar, bugün saat 14.30'da yabancı dil alanındaki LYS-5'e, yarın da edebiyat-coğrafya alanındaki LYS-3'e girecek. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.