Malatya’da kırsal konutlar istişare toplantısı düzenlendi

Malatya’da kırsal konutlar istişare toplantısı düzenlendi
Malatya’da kırsal konutlara ilişkin yürütülen çalışmaların ele alındığı “Kırsal Konutlar İstişare Toplantısı”, Vali Seddar Yavuz başkanlığında AFAD İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra; Çev. Şeh.ve İkl. Değ. Bak. Yapı İşl. Gen. Md. Murat Oral, Büyükşehir Bel. Bşk. Sami Er, Vali Yardımcısı Osman Kural, İlçe Kaymakamları, Yeşilyurt İlçe Bel. Bşk. Prof. Dr. İlhan Geçit, ilgili şube müdürleri, müteahhit ve müşavir firma yetkilileri katıldı.

Vali Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, “Deprem sonrası devletimizin tüm imkânlarını seferber ederek yürüttüğü çalışmalar kapsamında İlimize tahsis edilen kaynakların etkin ve hızlı bir şekilde kullanılması büyük önem taşıyor. Hedefimiz, hâlâ konteynerde yaşayan vatandaşlarımızı bir an önce kalıcı ve güvenli yuvalarına kavuşturmak. Önümüzdeki 4 ayı en verimli şekilde kullanmalıyız. Teslimatları zamanında yapmak için büyük bir özveri ile gece gündüz demeden çalışmalıyız. Bu toplantı bir uyarı toplantısı değil, net kararların alınacağı, bir toplantıdır. Devletimizin milletimize verdiği sözü yerine getirmek zorundayız." dedi.

Sahadaki tüm çalışmaların takip edildiğini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da yoğun desteğini aldıklarını söyleyen Yavuz, "Tüm kurumlarımızla birlikte çözüm odaklı ve hızlı hareket etmeye çalışıyoruz. Siz müteahhitlerden de aynı ciddiyet ve kararlılığı bekliyoruz. Herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir. Artık hiçbir mazeret kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Toplantı, il genelinde 984 farklı lokasyonda; inşa edilen 16.500 adet kırsal konut çalışmaları hakkında ilgili kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ve müteahhitler tarafından detaylı sunum yapılmasıyla sona erdi.

Malatya’da kırsal konutlar istişare toplantısı düzenlendi

Malatya’da kırsal konutlar istişare toplantısı düzenlendi

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.