Mescid-i Aksa'ya 165 Yahudi baskın düzenledi

Mescid-i Aksa'ya 165 Yahudi baskın düzenledi
Kudüs Valiliği, 165 Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya Mağribiler Kapısı'ndan baskın düzenlediğini, avlularda provokatif turlar gerçekleştirerek Talmudik ritüeller yaptığını bildirdi.

Kudüs Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 165 Yahudi Mescid-i Aksa'ya Mağribiler Kapısı üzerinden girdi.

Yahudiler, işgal güçlerinin koruması altında caminin avlularında provokatif turlar düzenleyerek Talmudik ritüeller gerçekleştirdi.

Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınların, Yahudi bayramları döneminde yoğunlaştığı belirtilirken, Kudüs Valiliği daha önce de bu tür eylemlerin caminin mevcut tarihi ve hukuki statükosunu değiştirmeye yönelik girişimlerin parçası olduğu uyarısında bulunmuştu.

Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınların özellikle Yahudi bayramları döneminde artması, işgalcilerin camide fiili ve dini bir gerçeklik oluşturma çabalarının sürdüğüne işaret ediyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.