Meteoroloji’den zirai don uyarısı: 10 Kasım’a kadar sürecek

Meteoroloji’den zirai don uyarısı: 10 Kasım’a kadar sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk havanın etkisiyle Marmara’nın güneydoğusu, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da zirai don beklendiğini duyurdu. Bu akşam başlayacak uyarının 10 Kasım Salı günü saat 10.00’a kadar devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşları zirai don riskine karşı uyardı.

MGM tarafından yayımlanan zirai meteorolojik uyarıya göre, ülkeyi etkisi altına alması beklenen soğuk hava nedeniyle birçok bölgede hafif ve yer yer orta şiddette zirai don görülecek.

Birçok bölgede zirai don bekleniyor

Uyarı kapsamında Marmara Bölgesi'nin güneydoğusu, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde zirai don riski bulunuyor.

Özellikle tarımsal üretim yapan vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Uyarı 10 Kasım sabahına kadar geçerli

Meteoroloji'nin açıklamasına göre zirai don uyarısı bugün saat 22.00'de başlayacak ve 10 Kasım 2026 Salı günü saat 10.00'da sona erecek.

Yetkililer, üreticilerin ürünlerini ve tarımsal faaliyetlerini don riskine karşı korumak amacıyla gerekli önlemleri almalarının önem taşıdığını bildirdi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.