Putin ABD heyetini kabul etti
Kremlin’de gerçekleşen üst düzey kabulde, Ukrayna’daki çatışmaların sona erdirilmesine yönelik teklifler masaya yatırıldı. Basına açık bölümde konuklarını selamlayan Putin, müzakerelerin kolay olmayacağını vurguladı.
Toplantıda Rusya tarafını Devlet Başkanı Yardımcısı Yuriy Uşakov ile Yatırım ve Ekonomik İş birliği Özel Temsilcisi Kirill Dmitriyev temsil etti. Görüşmenin diplomatik ve ekonomik boyutlarının çok yönlü olarak ele alındığı bildirildi.
ABD Başkanı Donald Trump, Witkoff ve Kushner’in Moskova ziyaretinde Ukrayna’daki çatışmanın sona erdirilmesine ilişkin bir barış planı sunacağını daha önce açıklamıştı. Müzakerelerin seyri ve tarafların yeni çözüm önerileri uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.