Uganda’da 27 kilisenin başpastörüydü, Müslüman oldu: Konya’da ağırlandı
Yayınlanma:
Uganda’da 27 kilisenin bağlı olduğu başpastörlük görevini yürüten Drate Resul Abdurrahman, 6 ay boyunca aynı rüyayı gördüğünü ve sonrasında İslam’ı seçtiğini anlattı. Abdurrahman, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen proje kapsamında Türkiye’ye geldi.
Uganda’da Protestan Kilisesi’nde başpastörlük yapan ve 27 kilisenin liderliğini üstlenen Drate Resul Abdurrahman, İslam’ı seçme sürecini anlattı.
2021 yılında görmeye başladığı rüyayı 6 ay boyunca tekrarladığını belirten Abdurrahman, daha sonra bir imamla görüştüğünü ve Müslüman olduğunu söyledi.
Abdurrahman, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen “İslam’ın Ruhunu Hisset” projesi kapsamında Türkiye’ye gelen 24 kişi arasında yer aldı.
Proje kapsamında İstanbul’un ardından Konya’yı ziyaret eden Abdurrahman, kentte tarihi ve manevi mekanları gezdi.
Kaynak:İLKHA

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.