Ürdün'deki ABD üssü vuruldu: Çok sayıda savaş uçağı hasar gördü

Ürdün'deki ABD üssü vuruldu: Çok sayıda savaş uçağı hasar gördü
İran İslam Cumhuriyeti'nin misilleme operasyonunda Ürdün'deki Muwaffaq Salti Hava Üssü'nün hedef alınmasının ardından çok sayıda ABD savaş uçağının hasar gördüğü bildirildi.

ABD basınına yansıyan bilgilere göre İran'ın Ürdün'deki ABD askeri varlığına yönelik füze saldırısında A-10 Thunderbolt tipi bir savaş uçağı ağır hasar aldı. Uçağın kanatlarından birinin koptuğu belirtildi.

Saldırıda ayrıca yaklaşık 8 F-15 savaş uçağının da hasar gördüğü ancak bu uçakların daha sonra yeniden hizmete döndüğü öne sürüldü.

ABD hava savunması yoğun şekilde kullanıldı

CBS kaynaklarına göre ABD güçleri saldırı sırasında 30'dan fazla Patriot hava savunma füzesi kullandı. Buna rağmen hava üssündeki bazı uçakların hasar gördüğü bildirildi.

Muwaffaq Salti Hava Üssü, ABD'nin Ürdün'deki en önemli askeri merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Üs, İran'a yönelik operasyonların yanı sıra bölgedeki ABD hava operasyonlarında da stratejik bir konum taşıyor.

İran'ın üsse yönelik saldırısı, çatışmanın İran topraklarının dışına taşan boyutunu da ortaya koydu. Tahran yönetimi, ABD'nin bölgedeki askeri üslerini İran'a yönelik saldırıların parçası olarak değerlendirirken, bu üsleri doğrudan misilleme hedefleri arasında tutuyor.

Saldırıda ABD personeli arasında ölüm yaşanmadı ancak uçaklarda meydana gelen hasar, saldırının ABD'nin bölgedeki askeri kapasitesi açısından oluşturduğu maliyeti gündeme getirdi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.