Witkoff ve Kushner, Moskova ve Kiev'e gidecek
Axios'un kaynaklara dayanarak bildirdiğine göre Whitkoff ve Kushner, Ukrayna krizini çözmenin yollarını görüşmek üzere bu hafta sonu Moskova ve Kiev'e seyahat edecekler.
Haber portalının bildirdiğine göre, "ABD'li yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump'ın elçileri Whitkoff ve Kushner'in, çatışmayı sona erdirmek için görüşmeler yapmak üzere bu hafta sonu Moskova ve Kiev'e gideceklerini söyledi."
Axios'a göre, Witkoff ve Kushner Cuma günü yola çıkacak ve Cumartesi günü Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile, Pazar günü ise Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile görüşecekler.
Portala göre, Trump perşembe günü Beyaz Saray'da Whitkoff ve Kushner ile Moskova ziyaretini görüştü. Bu gezi ,CIA Direktörü John Ratcliffe'in Moskova ziyaretinden 10 gün sonra gerçekleşecek .
Aynı zamanda Axios'un belirttiğine göre, Witkoff ve Kushner, Trump'ın ikinci başkanlık döneminin başlangıcından bu yana ilk kez Kiev'e gelecekler.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.