Yargı süreçlerine müdahale soruşturması: 2'si avukat 5 gözaltı

Yargı süreçlerine müdahale soruşturması: 2'si avukat 5 gözaltı
İstanbul'daki farklı adliyelerde yürütülen yargı süreçlerine menfaat karşılığında müdahale edildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen M.Ş. ile 2 avukatın da bulunduğu 5 şüpheli gözaltına alındı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, M.Ş'nin elebaşılığında kurulduğu öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütünün 2022-2024 yıllarında İstanbul'daki farklı adliyelerde yürütülen yargı süreçlerine menfaat karşılığında müdahale ettiği iddiasına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık, mevcut deliller doğrultusunda 2'si avukat 6 şüpheli hakkında işlem başlatılması ve şüphelilerin yakalanarak gözaltına alınması için İstanbul İl Jandarma Komutanlığına talimat verdi.

Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda örgüt elebaşı M,Ş. ile avukat B.N.T'nin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Bir firari şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Hâkim ve savcıların isimleri HSK'ya bildirildi

Soruşturma kapsamında alınan ifadelerde adı geçen hâkim ve Cumhuriyet savcıları hakkında da işlem yapıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, ifadelerde adı geçen avukatlar hakkında adli işlemlerin başlatıldığı ve şüphelilerin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, ifadelerde adı geçen hâkim ve Cumhuriyet savcıları yönünden bilgi ve gereğinin takdiri amacıyla Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) yazı gönderildiği kaydedildi.

Soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğü bildirildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.