Opak Lens, Silmoİstanbul’un hakkını verdi!
Fuara ilişkin genel değerlendirmede bulunan Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi, “Kore, Çin, Gürcistan, Cezayir, Tunus başta olmak üzere Uzak Doğu, Türk Cumhuriyetleri, Afrika, Avrupa ve Arap ülkelerinden Elegance kontak lens ve GPPlus cam ürünlerimize beklediğimizin üzerinde bir ilgi gördük. Bir kez daha anladık ki yerli yatırımı koruma felsefemiz ve onların yurtdışına uzanan köprü olma hedefimiz doğru, bu anlamda fuardaki başarımızda önceki çalışmalarımızın etkisi büyüktür diyebiliriz.”
Yeni Markalar İle İşbirliği
Altı farklı ülkede üretilmiş teknolojisi yüksek ve inovasyonubenimsemiş yeni ürünlerin sunulduğu 4 günde OpakLens’in de yeni işbirliklerine imza attığını söyleyen Erol Harbi, uluslararası firmalardaki kurumsal sürecin tamamlanmasını müteakip her bir firma ile işbirliklerini resmi olarak açıklamaya başlayacaklarını ifade etti.
“TİTCK İşbirliği İle İhracat Odaklı Yatırım Yapacağız”
Opak Lens standını ziyaret eden Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Dr.Hakkı Gürsöz 678 sayılı KHK kapsamında çıkacak olan Tıbbi Cihaz Üretiminde Yatırım Teşvikine ilişkin Uygulama Yönetmeliğine ilişkin şöyle konuştu "Türkiye'de teknoloji tabanlı ve inovasyon bakış açısına sahip yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıya hitap ediyoruz. Uygulama yönetmeliğini çıkarırken her bir girişimci sanayici ile ayrı ayrı görüşeceğiz çünkü amacımız ihtiyaca uygun ve esnek terzi işi faydalı bir destek yaratmak. Teşvikinverilmesini müteakip girişimciden bizim de Ar-Ge'ye %3 pay ayırması ve ihracat yapması yönünde taleplerimiz olacak. Ancak bu şekilde kamu ve özel sektörün anlamlı bir işbirliği olur ve ekonomiye bir dinamik kazandırırız"
TİTCK Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Dr. Ali Sait Septioğlu da mevzuattaki düzenlemelerle sektörün ve ekonominin gelişmesini amaçladıklarını ifade etti. Diğer taraftan, TİTCK İlaç Kurumu Şube Müdürü İsmail Başyayla da uygulama yönetmeliği başta olmak üzere mevzuatla sağlık yatırımlarını artırmayı kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirtti.
Teşvike ilişkin Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi de "Başkanımızın sektöre ivme kazandıracak yaklaşımı ve çalışmalarını memnuniyetle dinledik. Biz de Opak Lens olarak teşvik kapsamında kalkınmada öncelikli illerimizden birinde üretim yatırımı yapacağız. Yaptığımız üretimi de Türk Cumhuriyetleri, Avrupa, Kuzey Afrika ve Arap ülkelerine satacak altyapı ve kurumsal kapasiteye de sahibiz," dedi.
“Bir Çocuk Gülümser, Dünya Değişir.”
Fuar boyunca sadece kendi satışlarına odaklanmadıklarını,aynı zamanda ziyaretçilerini “Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği” ile yürütülen Gören Parmaklar Projesine bağış yapmaya yönelttiklerini ve bu sayede 10.000 TL tutarında bağış toplayarak proje kapsamındaki dört görme engelli çocuğa kabartma (braille) daktilo alabildiklerini vurgulayan Harbi şöyle devam etti. “Biz optik sektörü mensupları olarak gören kişilere görmeye yardımcı cihazlar ile hizmet veriyoruz. Ama görmeyenler için bir şey yapamıyoruz. İşte bu sorumluluk projesi ile görmeyenlere de yardımcı bir cihaz verilmesinde sektörümüzdeki kişilere ve firmalara aracı olalım istedik. Görenle görmeyen arasında bir köprü olalım istedik. Dileriz ki bu çalışma sektörümüzün diğer firmalarına ve hatta diğer sektörlere de bir model olur. Biz doğal olarak alanımız gereği görme engellileriçin bir projeye destek verdik. Böyle bir yaklaşımla her firmanın kendi iş alanında bir projeye katkı sağlamasının yaratacağı etki kimbilir ne kadar büyük olur.
Bu proje görme engeli bulunan çocuklara braille daktilosu kazandırmayı amaçlıyor. Eğer bir çocuk görme engelliyse, ilkokul çağına geldiğinde %90 körler okuluna gidiyor ama bu okulların sayısı çok az. Üstelik sayısı oldukça az olan bu okullarda görme engelinin yanısıra başka engeli olan çocuklarla birlikte eğitim gördüklerinden gelişimleri sınırlanıyor. Oysa sadece görme engeli olan ve bu daktiloya sahip bir çocuk, yaşıtlarıyla herhangi bir ilkokulda öğrenime başlayabilir ve önünde upuzun bir eğitim yolculuğu olabilir. Ben de, görme engelli çocukların kendine güvenen, çevresi ile uyumlu ve bağımsız bireyler olarak yetişmesi amacıyla kurulan Parıltı Derneği kanalıyla 4-6 yaş arası 24 çocuğun kendine ait daktilosu olmasını hedefleyen 24 kişiden biriyim. Opak Lens olarak, bu 24 daktilo hedefinin 4 tanesini 4
günlükfuarda optik sektöründen değerli ziyaretçilerimizin katılımı ile karşılamış olmaktan çok mutluyuz; çünkü bir çocuğun gülümsemesi bile dünyayı değiştirir.”
Zanaattan Ekonomiye Uzanan Tarih
Opak Lensstandında bulunan ve yerli ve yabancı ziyaretçilerin yanısıra optisyenlik öğrencilerinin de ilgiyle izlediği Optik Koleksiyon hakkında Harbişunları söyledi: “ Üç nesildir aile olarak optik sektörünün içindeyiz. İnsan ne iş yaparsa yapsın, geçimini sağlayan mesleğe ve ülkesine bir katkıda bulunması lazım. Bir zanaat olarak başlayan uğraş koca bir ekonomiye dönüşmüş. Bu kıymeti dördüncü nesle aktarırken tüm yaşanmışlıkları, bilgiyi ve kültürü de aktarmamız lazım. İşte bu nedenle kendi ailemden kalan birkaç eski objeden başlayarak mesleğimize hizmet etmiş, mesleğimizin ürünü olan, yıllar boyunca kıyıda köşede unutulmuş, belki özenle saklanmış, yorgun ama emektar, bize geçmişimizi hatırlatıp kültürümüzün bir parçası olan objeleri toplayarak koleksiyon yapmaya başladım. Bu koleksiyonun gelecekte dönüşeceği Optik Müze’yi ticari kaygı taşımayan, sadece sektörümüzün tarihini ve gelişimini göstermek ve mesleğimizi tanıtmak üzere yapılandırılmış kültürel bir girişim olarak hayal ediyorum. Dünyada optik cihaz ve görme araçlarının sergilendiği irili ufaklı birçok müze var. Neden bizim ülkemizde de olmasın. Bu nedenle, meslektaşlarıma geçmişten kalma optik objeleriniz varsa, onların ismiyle ve geçmiş kullanıcısının ismiyle ve varsa hatırasıyla birlikte değerlendirilmek üzere bir çağrıda bulundum. Optik Müze için paylaşılan obje aile yadigarı olabilir, sahipliği yine paylaşana ait olacaktır.”
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.