Camiler Ve Okullar
Camiler ve Okullar birer eğitim merkezidirler. Fonksiyonel olmaları halinde toplumun eğitimsiz tabiri caizse cahil kalmaları mümkün değildir.
Oysa ki toplumun nabzını tutan; Televizyon kanalları, sanal medya programları, medya, basın ve yayın toplumun yeterli eğitimi almadığını göstermektedir.
Maalesef hazcı bir topluma dönüşmüş durumdayız. Tamamen zevk ve eğlence kültürü ile yetişen gençlik ileride uçuruma yuvarlanan toplumu karşımıza getirecektir.
Bilgiden kültürden yoksun, herhangi bir endişe ve sorumluluk taşımayan en temel değerlerinden dahi yoksun kişiler eğitim işlevselliğinin yerine getirilmediğini göstermektedir.
Basında, medyada ve sosyal iletişim programlarında izlediğimiz görüntülerde insanların halinin içler acısı olduğunu görüyoruz.
Çekilen video görüntülerinde “Lailaheillalah” kelimesinin anlamını bilmeyen genç, yaşlı, orta yaşlı insanları görünce hayretler içinde kalıyoruz.
Müslüman mısınız? Deyince elhamdülillah diyenler hal “La ilahe illallah” kelimesinin Türkçe açıklanmasını isterken değişiyor.
Maalesef içlerinde sakalı yaşlıların olduğu ve bu sakalı yaşlıların dahi cevabını veremediği böyle temel soruların cevapsız kalması üzüntü vericidir.
Bu tür video çekimleri çokça görülmeye başlandı. Başka bir video görüntüsünde de dört halifenin isimleri soruluyordu ancak ilgisiz cevaplar alınıyordu.
Durum öyle gösteriyor ki, hem Camiler hem de Okullar eğitim verme görevlerini ihmal etmişler. Okullarda Din Kültürü ve Ahlak bilgisi bir dersle en azından Kültür ve İslam’ın temel bilgileri öğretilir düşüncesi yıkılmış durumdadır.
Esas sorun Camiler ile ilgilidir. Camilerin kullanılış ve konumları yanlıştır. Camiler sanki sadece namaz kılma mekanlarıdır.
28 şubat sürecinde bu yani “Sadece namaz kıl sonra kapıyı kilitle” misyonu yüklenmeye çalışıldı. Ancak 28 şubat süreci uzun sürmediği için bu misyon yüklenemedi.
Ama maalesef Camiler gerçek misyonlarını henüz yakalayamadı. Camiler namaz sonrası dinlerini öğrenmek isteyenlerin toplandığı birer eğitim yuvası haline ne zaman geleceklerdir?
Namaz akabinde ya da öncesinde fıkıh, tefsir, meal, sünnet, hadis gibi konuların öğretildiği güncel sorunların cevap bulduğu alanlar halini ne zaman alacak?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.